субота, 22. октобар 2011.

NOVAK SIMOVIĆ DEBITUJE NA MARAKANI

Sudija koji se nalazi u razvojnoj grupi Novak Simović, debitovaće na Super ligi. Sudijska komisija je ovog sudiju odredila da bude sudija na meču 9. kola između Crvene Zvezde i Novog Pazara koja se igra na beogradskoj Marakani. Ovo je prva utakmica na Super ligi koju će ovaj sudija voditi. S obzirom na specifičnost utakmice, iako je razlika u kvalitetu ekipa vidljiva, sigurno je da će Simović biti na velikom iskušenju.
Na osnovu svega onoga što sam imao prilike da vidim gledajući ovog sudiju na nekoliko mečeva Prve lige Srbije mogu reći da je Sudijska komisija FSS s punim pravom Simoviću ukazala ovakvo jedno poverenje. Radi se, bar po mom skromnom sudu, o jednom od najtalentovanijih sudija koji se nalaze u razvojnoj grupi. Poseduje dobar osećaj za igru, hrabrost i snalažljivost kao i neophodnu doslednost u primeni PFI. Ovome svakako treba dodati i izuzetno dobru fizičku pripremljenost. Očekujem da će sve ove pozitivne osobine, koje su izuzetno važne, kompezovati nedostatak iskustva ovog sudije kad su u pitanju utakmice Super lige.

Iskreno se nadam da Simović neće podlegnuti atmosferi beogradske Marakane, to uvek prestavlja problem za svakog debitanta, i da će  ukazano poverenje opravdati i na taj način pokazati da Sudisjka komisija FSS na ovog sudiju u potpunosti može  računati u narednom periodu. Definitivno, Novak Simović ima kvaliteta.

2 коментара:

  1. Анониман21. мај 2012. 23:05

    Bas je perspektivan videli smo sad za viken Partizan - Metalac, greska koju pocetnici prave!

    ОдговориИзбриши
  2. Istina je da je ovaj sudija na utakmici Parizan - Metalac napravio veliku grešku, ali to svakako ne umanjuje kvalitet kojeg ovaj sudija poseduje. Očigledno da je epitet kojeg je Simović poneo u 2011. godini malo više pothranila njegov ego što je uticalo na to da je ovaj sudija počeo gubiti tlo pod nogama. Svakako da je potrebno da Novak Simović mora više da poradi na svom mentalnom sklopu ukoliko želi da uspe.

    ОдговориИзбриши