понедељак, 03. септембар 2012.

ТОП СУДИЈЕ НА САСТАНКУ У НИОНУ

- Годишљи састанак најбољих европских судија-

Најбоље евроспке судије ће се у оквиру летње припреме окупити ове недеље у Ниону где ће се поред осврта на суђење на недавно завршеном Европском првенству у Пољској и Украјни припремати за предсојеће мечеве које организује УЕФА.
Најбоље европске судије у Ниону
Овакав вид окупљања најбоњих европских судија је већ постала пракса и традиција. Циљ окупљања је припрема судија за што боље суђење за предсојећу такмичарску 2012/2013 сезону, како за клупске тако и за утакмице националних тимова.

Од понедељка до среде са, 22 судија из Елит Групе, 14 судија из Елит Развојне Групе и 55 судија из Прве групе одржаће се стручна настава на којој ће се судијама дати смернице од стране чланова Судијске комисије УЕФА. Уводна разматрања ће обавити Анхел Марија Виљар Љона.

Програм припрема судија обухвата презентацију циљева, као и стратегије суђења за предстојећу такмичарску сезону уз разматрање свих позитивних елемената суђења са протеклог Европског првенства. Посебно ће у склопу програма бити разматрано питање додатних судија помоћника, који ће и даље бити присутни на утакмицама које УЕФА организује.

У склопу програма посебан акценат ће бити стављен на тимски рад судијске екипе, суочавање судија са непопуларним одлукама, слободни ударци, офсајди као и говор тела судије. Током разговора ће бити коришћене видео презентације, а судије ће бити подељене по групама док ће се рад одвијати у пленарниом састанцима.

Као саставни део програма предвиђено је и полагање фитнес теста. Судијама ће након завршеног семинара бити предочени резултати.

Основини слоган овогодишњег окупљања најбољих европских судија гласи:
ВРХУНСКЕ МЕЂУНАРОДНЕ СУДИЈЕ МОРАЈУ БИТИ СПОСОБНЕ, МОРАЈУ БИТИ У СТАЊУ ДА ОДГОВОРЕ НА СВЕ ЗАХТЕВЕ МОДЕРНОГ ФУДБАЛА.

Нема коментара:

Постави коментар