понедељак, 17. септембар 2012.

DR VACLAV KRONDL OCENJUJE MILORADA MAŽIĆA

UEFA je odredila i posmatrače suđenja za predstojeće utakmice prvog kola Lige Šampiona. Učinak naše sudijske ekipe na utakmici Barselona – Spartak Moskva koju predvodi Milorad Mažić, ocenjivaće dr Vaclav Krondl iz Češke.
Dr Vaclav Krondl
Dr Vacalv Krondl je doktor pravnih nauka, znak FIFA je nosio od 1992. do 1998. godine. Jedno vreme je bio prvi čovek Sudijske organizacije Češke. Za dr Vaclava Krondla, dok je bio internacionalni sudija, vezan je jedan interesantna detalj. Dr Krondl je 10. septembra 1997. godine sudio kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Svetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj između Bugarske i Rusije. Meč je bio odigran u Sofiji na stadionu Vaisl Levski. Bugari su u tom meču slavili minimalnim rezultatom 1:0. Posmatrač suđenja na toj utakmici Van der Kroft učinak dr Vaclava Krondla je ocenio kao dobar, ali tako nisu smatrali i predstavnici Fudbaskog saveza Rusije. Oni su nakon utakmice isticali da ih je sudija iz Češke oštetio za nedosuđeni najmanje jedan kazneni udarac, kao i da češki sudija nije isključio iz igre jednog bugarskog reprezentativca. Prema rečima dr Vaclava Krondla usledio je poziv prvog čoveka ruske kuće fudbala kolegi iz Češke sa zahtevom da dr Krondla skinu sa liste FIFA sudija. S obzirom da je Češkoj u to vreme trebao glas Rusije u UEFA Komitetu, dr Vaclav Krondl se ipak nije našao na listi sudija za Svetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj. Poslednja zvanična međunarodna utakmica koju je dr Vaclav Krondl sudio bio je meč između Liona i Briža koji je odigran u okviru Kup UEFA 24. novembra 1998. godine.

U svojoj, ne previše dugoj karijeri sa znakom FIFA, dr Vaclav Krondl je sudio dva puta četvrtfinale Lige Šampiona; Prvi put u sezoni 1994/95 bio je to meč između Barselone i PSŽ, drugi put u sezoni 1995/96 meč između Ajaksa i Borusije Dortmund. Pored ova dva četvrtfinala dr Krondl je sudio i jedno četvrtfinale Kupa UEFA u sezoni 1992/93 između Borusije Dortmund i Rome.

1 коментар:

  1. Takođe, sudio je na EP '96-e u Engleskoj meč između Škotske i Švajcarske 1:0. Ali, najveća utakmica u njegovoj karijeri je finale Kupa Pobednika Kupova '94 između Arsenala i Parme 1:0 na Parken Stadium, Copenhagen...

    ОдговориИзбриши