субота, 22. септембар 2012.

FUDBALSKOJ JAVNOSTI

Da je kod nas sve dozvoljeno najbolje svedoči stav UO FK Vojvodina koji je predočen javnosti 21.septembra uoči utakmice sa OFK Beogradom. Origirnalan tekst tog saopštenja glasi:

POŠTOVANI,

FK “VOJVODINA“  SE PO SAZNANJU DA UTAKMICU 6. KOLA JSL IZMEĐU OFK “BEOGRAD“ I  FK “VOJVODINA“ , KOJA JE NA PROGRAMU 22.09.2012. SUDI  DANILO MIHAJLOVIĆ, OBRATILA SVIM ČINIOCIMA FSS, PREDSEDNIKU, GENERALNOM SEKRETARU, PREDSEDNIKU SUDIЈSKE ORGANIZACIJE, PREDSEDNIKU I GENERALNOM SEKRETARU ZAJEDNICE KLUBOVA   JSL, SA MOLBOM DA SE ODREĐENI SUDIJA DANILO MIHAJLOVIĆ, ZAMENI  NEKIM DRUGIM SUDIJOM  JER SUMNJAMO U NJEGOVO POŠTENJE I NJEGOVE DOBRE NAMERE VEZANE ZA OVU UTAKMICU.

POŠTO FK „VOJVODINA“ NIJE  DOBILA  NIKAKAV ODGOVOR  OD NAVEDENIH TELA FSS, OBAVEŠTAVAMO FUDBALSKU JAVNOST DA JE FK ’’VOJVODINA’’  SPREMNA  DA,  AKO NE BUDE SUĐENO PO PRAVILIMA FUDBALSKE IGRE,  NAPUSTI  UTAKMICU JER JE NEMOGUĆE TRPETI NEPRAVDE  NA UTAKMICAMA KOJE SUDE ARBITRI KAO ŠTO JE NAVEDENI DANILO MIHAJLOVIĆ.

FK ’’VOJVODINA’’  ZNA KO STOJI IZA OVE UJDURME I NEĆE DOZVOLITI DA SE IKO TEK TAKO IGRA  NJENIM IMENOM.

NOVI SAD, 21.09.2012.

UPRAVNI ODBOR
FK VOJVODINA

Nekoliko puta sam ovo saopštenje pročitao i ne mogu se načuditi da postoje klubovi koji sebi daju za pravo, ma kako god da se ti klubovi zovu, da ovakva saopštenja iznose u javnost. Ovakva saopštenja ne predstavljaju ništa drugo nego najprizemniji, najvulgarniji oblik pritiska na sudije. Sa ovakvim saopštenjima tek započeto prvenstvo u Super ligi Srbije ulazi u jednu veoma opasnu fazu koja, ako preraste u opšte mesto preti da stvori krajnje neregeularne uslove za suđenje. Ako ovom saopštenju dodamo kao uvertiru saopštenja koja su izneli Sloboda Point, OFK Beograd i Spartak Zlatibor Vode onda se nameće zaključak da sudijska organizacija Srbije, kao i Sudijska komisija FSS na ovakva saopštenja ne smeju ostati nemi. Valja na sve ovo adekvatno reagovati. Ne bi bilo loše razmisliti o tome da, dok se ne nađe rešenje iz ove situacije koju karakteriše međusobno nepoverenje, naše sudije u znak protesta na sve očigledniju i bezobzirniju medijsku hajku koja se na njih vodi do skora posle, a od sada i pre utakmice “bojkotuju” utakmice 7. kola Super lige Srbije.

Нема коментара:

Постави коментар