уторак, 22. јануар 2013.

SEĆANJA - IZVOD IZ ANALIZE SUĐENJA

- Prva savezna liga jesenji deo takmičarske 1981/1982. sezone -

Kako se nekada analizirao pojedinačan učinak sudija Prve savezne lige.
...Od internacionalnih sudija konstantno dobru formu u ovoj sezoni ispoljio je Petrović Zoran. Ostali nisu ostali bez primedbi. To se u prvom redu odnosi na Glavinu Stjepana, a dobrim delom i na Matovinović Damira. Sa podbačajem na utakmici Budućnost – Dinamo, Vlajić Milorad je prevazišao krizu i sve naknadno poverene utakmice je sasvim dobro vodio. Madžoski Trajče je bio dobar sve do utakmice Partizan – Hajduk kada je ocenjen negativnom ocenom. Rebac Zoran se još uvek nalazi u krizi. Na utakmici OFK Beograd – Olimpija dobio je zadovoljavajuću ocenu, ali su mu stavljene brojne primebde. 

Stabilniju formu ispoljili su Delević Dragan, Čolić Miodrag, Glažar Josip, Bašica Frane, Nikić Aleksandar, Stanković Borisav, Komadinić Dragiša, Ivanov Pane i Vukićević Živojin. Od onih koji su prvi put došli na listu dobro je startovao Ilijevski Stojan.

U jesenjem delu takmičarske 1981/1982. sezone kontrolori su ukupno dali 6 (šest) slabih ocena (jedinice) uz napomenu da sudija  „nije zadovoljio“...

4 коментара:

 1. Bilo bi zanimljivo videti istu ovakvu analizu iz 1987.

  ОдговориИзбриши
 2. S obzirom da ste spomenuli 1987. godinu verujem da tu analizu imate i da ćete sadržaj iste podeliti sa nama.

  ОдговориИзбриши
 3. Nemam zaista, da imam dostavio bih je, ili objavio najzanimljivije delove. Vi ste ti koji pokrećete teme, pa i ovu konkretnu, imate bogatu datoteku. Svojim odgovorom nisam prejudicirao ni implicitno da je Vi imate. Moram priznati da me Vaša reakcija začudila. Do sada ste se bavili i osetljivijim i škakljivijim temama nego što je ta analiza. Mada bi ona sama po sebi dala neke odgovore na prethodna pitanja koja ste postavili, recimo "Čekajući beogradsku školu suđenja?".

  ОдговориИзбриши
 4. Jedna od osnovnih poruka Markovićevog dramskog teksta "Govorna mana" je ta da su reči sredstvo sporazumevanja, ali i nerazumevanja. Pošto ste Vi moj komentar potpuno pogrešno razumeli želim da ga samo malo pojasnim a sve u cilju kako bi reči bile sredstvo razumevanja. Nisam ni najmanjim delom pomislio da ste Vašim komentarom sugerisali da imam analizu suđenja iz 1987. godine. Vi ste tu godinu spomenuli, a pošto je ja nemam, posmislio sam da je Vi imate čim ste je u svom komenatru naveli. Zato je moj komentar bio takav. Ništa više od toga. Inače, dugujem Vam zahvalnost jer Vašim korisnim komentarima dajete značajan doprinos u afirmaciji ovog bloga.

  ОдговориИзбриши