петак, 25. јануар 2013.

POHVALA ZA SOS KANAL

- Gostovanje Mažića, Radojčić i Ristića -

U subotu 19. januara na SOS kanalu u okviru emisije TOTAL SOCCER gosti su bili Milorad Mažić, Igor Radojčić i Milovan Ristić, sudije koje su u 2012. godini na međunarodnoj, ali i domaćoj fudbalskoj sceni ostvarili zapažene rezultate. U najavi kao i tokom predstavljanja gostiju voditelj i urednik, ove inače gledane emisije, Nebojša Petrović je istakao da je povod za poziv pomenute trojice sudija uspeh koji su oni imale u 2012. godini kako na međunradodnoj sceni, tako i u domaćem šampionatu. U isto vreme ljudi sa SOS kanala su se potrudili da kao posebne goste u studiju dovedu mlade sudije SSOS FSB, što je ovoj emisiji dalo još jednu kvalitativnu dimenziju. S obzirom da tako koncipirane emisije u kojoj su gosti s jedne strane naše najbolje sudije, i s druge strane kao interaktivna publika mlade sudije, odavno nije bilo urednik i voditelj Nebojša Petrović, svakako da za takav novinarski poduhvat zaslužuje pohvalu.
Tokom trajanja emisije voditelj se iskreno potrudio da svojim pitanjima, kao i vođenjem emisije gostima ostavi maksimalan prostor da iskažu svoje stavove, da prenesu deo svog bogatog iskustva, da približe gledaocima svu lepotu i složenost bavljenja fudbalskim suđenjem. Uključivanje, putem pitanja, mladih beogradskih sudija u emisiju omogućilo je sudijskom naraštaju da iz prve ruke od najboljih sudija koje trenutno imamo čuju ono što ih interesuje. Bilo je tu interesantnih pitanja čiji su odgovori imali debelu crtu edukacije. Ono što daje jednan poseban, rekao bih kvalitetan pečat pomenutoj emisiji jeste to da voditelj, iako ima tu mogućnost, kroz svoja pitanja nije jurio, na kraju uvek jeftini senzacionalizam, već se postavio prema gostima onako kako oni to zaslužuju a to znači sa puno respekta i poštovanja. Voditelj se trudio da kroz pitanjima, ali i komentare poziv fudbalskog sudije rasvetli sa one lepše, u medijima slabo potencirane strane. S obzirom da su gosti tokom trajanja emisije imali izuzetno korektan ambijent za iznošenje svojih stavova, samim tim ono što su izgovorili je najbolji reprezent njih samih. O utiscima koje su gosti ostavili ovom prilikom neću govoriti. Ne zbog toga što to ne bi bilo inetresantno, već isključivo zbog toga što je utisak lični doživljaj pojedinca. Svako od nas ko je tu emisiju gledao ima svoj stav o viđenom. Ono što mogu reći iz mog ugla je to da su utisci pomešani, ali u osnovi pozitivni.

SOS kanal je kroz ovu emisiju poslao jedan krajnje pozitivan signal u medijski etar kad je u pitanju poziv fudbalskog sudije. Bilo bi veoma dobro kad bi i druge medijske kuće, koje se bave sportom, prihvatile poslati signal. Bio bi to pravi doprinos da se poziv fudbalskog sudije što bolje razume, ali i shvati od strane svih onih koji na bilo koji način imaju veze sa fudbalom.

Нема коментара:

Постави коментар