недеља, 08. новембар 2015.

ČETIRI DETALJA IZ JAGODINE

- Super liga Srbije, 17.kolo -

Jagodina - Partizan 2:2 (2:0)

Sudija: Nenad Đokić (Užice)

Izdvojio sam četiri detalja sa meča koji je odigran pod Đurđevim brdom u Jagodini gde su se, u okviru 17. kola Super lige Srbije, sastali Jagodina i Partizan.

Stiče se utisak da je AR1 u ovom slučaju načinio previd u proceni ofsajd situacije. U konkretnom slučaju igra nije prekinuta mada ostaje jak utisak da se igrač plavih koji je označen strelicom, koji je igrao lotom nalazio u ofsajdu. Ovde imamo i položaj AR1 koji nije pravilan. AR1 je okrenut bočno situaciji a ne licem kao što bi trebalo.

Isključenje igrača gostujućeg tima Grbića zbog udaranja laktom protivničkog igrača. Mišljanja sam da su sudije (sudija i AR2 nakon konsultacija) u konkretnom slučaju ispravno postupili jer se stiče jak utisak da je Grbić u konkretnom slučaju demnostirao nasilničko ponašanje u duelu sa protivničkim igračem.

U ovoj situaciji stiče se utisak da je AR1 bio u pravu što akciju nije prekidao jer se igrač gostujućeg tima, koji je igrao loptom, nalazio u liniji sa pretposlednjim igračem odbrane domaćeg tima. Ovo je situacija iz koje je gostujući tim postigao pogodak. Kod ove situacije treba reći da loptom koja je bila ubačena u kazneni prostor domaćeg tima i koja je odskočila u kaznenom prostoru nije niko igrao pre nego što je ona došla do napadača gostiju.

Situacija sa samog kraja meča kada su domaći igrači imali izglednu priliku za postizanje pogotka. Utisak je da se igrač domaćih koji je označen strelicom nalazio u ofsajdu u trenutku kada mu je saigrač uputio loptu. Mislim da se radi o previdu AR2.Нема коментара:

Постави коментар