понедељак, 16. новембар 2015.

IMA RUKE, DA LI IMA NAMERE?

- Revanš meč baraža za odlazak na EP 2016.-

Irska - Bosna i Hercegovina 2:0 (ukupan rezultat 3:1)

Sudija: Bjorn Kuipers (Holandija)

U 23. minutu sudija je (verovatno nakon intervencije AAR1) dosudio kazneni udarac u korist domaćeg tima zbog igranja lopte rukom od strane reprezentativca BiH Zukanovića u sopstvenom kaznenom prostoru. Po onome što se na snimku može videti kontakta lopte i ruke je bilo, ali teško da je bilo namere od strane reprezentativca Bosne i Hercegovine da loptu namerno igra rukom. Lopta je pogodila (desnu) ruku reprezentativca BiH dok je ista bila uz telo. Prirodan položaj ruke. Problematična odluka sudija! Ako reprezentacija BiH zbog ove odluke sudija ispadne onda tu reprezentaciju nisu sudije izbacile već Međunarodni BORD koji uporno gura glavu u pesak kada je u pitanju nužnost revizije tumačenja "namerno igranje lopte rukom".
Reprezentativac BiH Spahić je u prvom delu igre zaradio disciplinsku meru - opomena zbog bezobzirnog starta, ispravno. Nakon toga sudija je u dva navrata Spahiću progledao kroz prste zbog startova koji po prirodi spadaju u bezobzirne startove. Zašto?

4 коментара:

 1. Odluka uopšte nije problematična, očigledno je da je Anri namerno igrao loptu rukom...

  ОдговориИзбриши
 2. To treba da bude vickasto... Pa dobro, uzevši u obzir sve, možda i treba tako... Što se tiče Međunarodnog BORDA, situacija je vrlo jasna, bar u ovom slučaju igranja rukom... a to je da nema prekršaja...

  ОдговориИзбриши
 3. Vickasto, vickasto... No, pošto ne vršim cenzuru komentara osim u slučaju kada se vređa ličnost sudije, ili se koriste pogrdne reči post sam publikovao.

  ОдговориИзбриши
 4. Hvala administratoru što je objavio moj prvi post na blog-u. S obzirom na konzervativnost Borda, s jedne strane, i šaroliku primenu Instrukcija od strane sudija najviše kategorije u vezi sa namernim igranjem lopte rukom, s druge strane, šta nam, osim ironije, preostaje?

  ОдговориИзбриши