субота, 07. новембар 2015.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST FK "PARTIZAN"

Povodom odluke Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije da FK „Partizan“ nije oštećen na utakmici 16. kola Super lige Srbije sa FK „Metalac“ odigranoj 01.11.2015. godine u Gornjem Milanovcu želimo da istaknemo:

Član Sudijske komisije FSS zadužen za analizu suđenja je gospodin Dušan Mrakić, bivši fudbalski sudija i doskorašnji član Upravnog odbora FK „Crvena zvezda“, koji je dana 20.10.2010. godine dnevnom listu „Sport“ dao izjavu sledeće sadržine:

„Sa mnom na terenu Zvezda nije mogla da izgubi. Uvek su slavili, osim jednom u Zemunu, gde su remizirali – 1:1, golom Milenka Aćimovića iz ofsajda, jer je Drulić bio uz zemunskog golmana. Vagao sam situaciju, ali nisam mogao da poništim pogodak. Srce i duša su tako hteli.“

Posle ovakvog javnog priznanja sudijskih krađa u korist jednog kluba takav čovek nigde u svetu ne bi mogao da bude na bilo kakvoj funkciji u fudbalskoj organizaciji. Nigde osim u Srbiji.

Analiza suđenja je najvažniji deo rada sudijske komisije i ličnost odgovorna za analizu pored neophodne stručnosti mora da poseduje nespornu objektivnost i nepristrasnost. O svojoj objektivnosti i nepristrasnosti izjasnio se sam Dušan Mrakić.

Naravno, nije kriv gospodin Mrakić i njegovo „srce i duša“ već oni koji su ga postavili na najodgovornije mesto u sudijskoj organizaciji. Sama činjenica da je godinama bio član najužeg rukovodstva jednog kluba ga, i bez javnog priznanja navijačkih strasti, diskvalifikuje za bilo kakvu funkciju u sudijskoj komisiji.

I ovu poslednju i sve ostale odluke Sudijske komisije, dok joj je na čelu Dušan Mrakić, treba posmatrati isključivo u svetlu njegove dokazane „objektivnosti i nepristranosti.“

Zahtevamo od Fudbalskog saveza Srbije da odmah na sednici Izvršnog odbora otvori raspravu o radu Sudijske komisije i njen sastav bez odlaganja uskladi sa najosnovnijim principima stručnosti, neutralnosti i nezavisnosti. Pretpostavljamo da u zemlji Srbiji postoje bivše sudije i sudijski eksperti koji nisu bili članovi klupskih organa i koji se nisu javno hvalili svojim navijačkim opredeljenjem.

Beograd, 06.11.2015.

FK „Partizan“

Izvor: Zvanični sajt FK Partizan

Нема коментара:

Постави коментар