недеља, 08. новембар 2015.

ZAŠTO JE PONIŠTEN POGODAK U ČAČKU?

-Super liga Srbije, 17.kolo-

Borac – Voždovac 1:1 (0:0)

Sudija: Novak Simović (Lovćenac)

Na meču u Čačku, gde se se u okviru 17. kola Super lige Srbije sastali Borac i Voždovac zabeležio sam jedan detalj koji svakako zavređuje da se na njega skrene pažnja. Radi se o situaciji kada je domaćem timu poništen pogodak zbog navodnog ofsajda.

U trenutku kada je igrač domaćeg tima (beli dres) uposlio svog saigrača (označen plavom strelicom) koji je postigao pogodak glavom najmanje su tri igrača gostujućeg tima (igrači označeni crvenim strelicama) bili ispred igrača domaćih koji je postigao pogodak, odnosno bili su njabliži svojim vratima. Da se radi o signaliziranom ofsajdu svedoči položaj AR1 i njego znak zastavicom. Mišljenja sam da ovde imamo veliki previd od strane AR1.

U početku sam mislio da je AR1 nešto drugo signalizirao (da je lopta napustila teren za igru jer je bila takva situacija koja je prethodila samoj završnici akcije), ali kada sam video visoko podignutu ruku sudije (tako se označava indirektan slobodan udarac, ali ne i kada lopta napusti teren za igru), a prekršaja nije bilo jedino što mi je ostalo jeste saznanje da je AR1 signalizirao ofsajd.

Нема коментара:

Постави коментар