уторак, 09. август 2016.

BLOGOVANJE II

Pre izvesnog vremena na jednom od omiljenih mesta gde se okupljaju ljudi koji se bave fudbalskim suđenjem razgovarali su dvojica posmatrača suđenja, nekada priznate fudbalske sudije. Kako to obično biva reč o ovom, reč o onom i došlo se do ovog bloga.

Prvi posmtrač reče kako ovaj blog nije ništa posebno i da tekstovi koji se na njemu publikuju nemaju neku naročitu vrednost. I tako dok je prvi posmatrač govorio, ne baš afirmativno o ovom blogu drugi posmatrač suđenja je ćutao i slušao. Posle nekog vremena drugi posmatrač suđenja uze iz svoje fascikle prazan list papira i olovku, dade prvom posmatraču i reče mu – Hajde napiši mi nešto o proceni namernog igranja lopte rukom. Prvi posmatrač suđenja, ovim potezom kolege i dobrog prijatelja, se zbuni pa reče – Da li ti to mene z........ Ni, najmanje – odgovori drugi posmatrač suđenja.  Ajde napiši, a ja ću da naručim još jednu turu – dovrši svoju misao drugi posmatrač. Ovaj prvi shvati da mu je kolega ozbiljan, a imajući u vidu da ga izuzetno ceni, uze papir i olovku i poče da piše. Posle nekog vremena prvi posmatrač dade papir svom kolegi i reče, onako kroz smeh – Evo.  Drugi posmatrač uze papir pa pogleda čas u papir, čas u kolegu i kroz razvučeni osmeh na licu reče – Eto vidiš, ti si ovu temu skvrčio na malo više od pola lista, a čovek koji piše na blogu bi o ovoj temi napisao stručni članak. Odmah zatim nastavi – Da li ti je sada jasno kolika je vrednost bloga. Posle ovih reči prvi posmatrač obori glavu, uze čašicu ispi svoje piće i reče – E, jbg.

Hvala i jednom i drugom posmatraču suđenja. Prvom jer je na svojoj koži osetio, pa samim tim i javno demonstrirao koliko je teško baviti se teoretskim radom iz oblasti fudbalskog suđenja, drugom jer je prepoznao one vrednosti bloga koje su me i motivisale da blog pokrenem.

1 коментар:

  1. Finale SUPER KUPA morate odraditi i upisati zlatnim slovima, možda da stavite i u zaglavlju bloga, da svaki mladi sudija kada otvori blog može da vidi da su snovi ostvarljivi ako se ciljevi jasno odrede i ako smo čitav život usmerili na ostvarenju svojih snova.

    ОдговориИзбриши