четвртак, 04. август 2016.

BLOGOVANJE

Nakon jedne utakmice Super lige Srbije među sudijama koji su bili na toj utakmici povela se priča o ovom blogu. Jedni su blog podržavali, drugi osporavali. Jedan od sudija reče kako on to mesto ne posećuje, kako je čuo da taj blog postoji ali da ga to ne interesuje i kako nema nameru da poseti blog. 

Paraodoks je u tome što u mobilnom telefonu tog sudije postoje frejmovani detalji zabeleženih situacija sa utakmica gde je on bio a koje je on skinuo sa bloga. Biće da su se frejmovani detalji uselili u njegov mobilni bez njegovog znanja.

Ajde što laže druge, ali što laže sebe nije mi jasno. Nešto razmišljam ako laže sebe kako može uopšte da bude fudbalski sudija. 

8 коментара:

 1. Imate li informaciju da li su dopunjene liste sudije super i prve lige posle drugog seminara?

  ОдговориИзбриши
 2. Bito je da se priča o blogu. Samo veliki poznavaoci i poštovaoci fudbala i fudbalskog suđenja ovaj blog mogu da razumeju i poštuju ga, jer fudbalska igra je toliko jednostavna i prelepa da se mi poštovaoci divimo prelepim potezima čarobnjaka ove igre a još više njihovim greškama. Da, da greškama. Zašto greškama? Greške majstora ove igre nama gledaocima otvaraju sanjarske oblake i lepe misli da smo i mi možda mogli živeti životom uspešnog fudbalera ili bilo kog profesionalnog aktera ove igre, samo da smo mogli malo više da se posvetimo ovoj igri ili da smo imali malo više "fudbalske sreće". Zbog jednostavnosti i zbog tog"samo" fudbal predstavlja najvažniju sporednu stvar na svetu. A pošto se ovaj blog najviše bavi fudbalskim suđenjem i preventivom mogućih budućih pogrešnih odluka fudbalskih sudija na osnovu pojedinih grešaka, normalno je da se akterima grešaka ovaj blog ne sviđa. Samo što moraju shvatiti da na svakoj utakmici svaki sudija napravi poneku lošu odluku a da samo najači svojim autoritetom nastavljaju utakmicu u istom dotadašnjem toku, bez opterećenja da tu grešku isprave, da ne kažem najgoru sudijsku reč KOMPEZIRAJU. Pošto se odluka u ovom poslu donose u deliću sekunde pod najačim sudijama smatram one koji se svojim znanjem trude da pokažu svim fudbalskim akterima da su iz najboljeg mogućeg ugla sagledali činjenice na osnovu kojih su doneli odluku. To mogu samo najiskrenije i najpoštenije sudije, jer su poštenje i istina individualno sagledavanje činjenica sa jedne tačke gledišta i zato samo oni najinetligentniji sagledavaju drugu tuđu stranu gledišta kako bi mogli istinu dovesti na pravu tačku gledišta i tako pobedili u NAJTEŽOJ utakmici – POBEDITI SEBE, jer kao što Zdravko Čolić u svojoj pesmi kaže: KO NE ŽELI DA SE MENJA VOLE GA IZ SAŽALENJA. Predlažem Vam da zbog privlačenja pažnje velikog broja sadašnjih sudija, da se pozabavite i napravite izbor najbolje odluke sudija kola, polusezone i prvenstvestva. Voleo bih i češće da vidim video snimke i Vaše komentare sa najboljim fudbalskim odlukama sadašnjih i nekadašnjih magova fudbalskog suđenja.

  ОдговориИзбриши
 3. Hvala na rečima podrške i razumevanju. Vaš predlog jeste interesantan i svakako da zavređuje pažnju.

  ОдговориИзбриши
 4. Da li znate mozda da li je lazar tripkovic, nov na listi super lige, sin bivseg internacionalca dragana tripkovica kena?

  ОдговориИзбриши