понедељак, 01. август 2016.

NEVEROVATNE ODLUKE SUDIJA U SARAJEVU

- Premijer liga BiH, drugo kolo -

Uvek sam govorio, tako će biti i u  narednom periodu, da su sudijske greške sastavni deo suđenja. Bezgrešnih sudija nikada nije bilo, niti će ih biti. Posao sudije je specifičan po mnogo čemu zbog čega se trudim da uvek budem na strani sudije. Međutim, ono što smo imali priliku da vidimo u suboru 30. jula na stadionu Otoka u Sarajevu, gde su se u okviru durgog kola Premijer lige BiH sastali Olimpic i Željezničar prevazilazi svaki mogući prag tolerancije i držanja strane sudiji.

Ne mogu da se setim da sam u daljoj prošlosti gledao jednu utakmicu, tako visokog ranga takmičenja kao što je Premijer liga BiH, na kojoj su pomoćne sudije toliko grešile kao što je to bio slučaj na subotnjoj utakmici u Sarajevu. Prosto deluje neverovatno da toliku količinu propusta, grešaka na jednoj utakmici pomoćne sudije mogu da naprave.

Umesto bilo kakve analize postavio sam snimak tih odluka pa možete sami pogledati kako je to sve izgledalo:

8 коментара:

 1. Ovde nema nikakvog opravdanja za ove katastrofalne odluke pomocnih sudija,jedina adekvatna kazna za ovakve propuste je trajno skidanje sa liste sudija,ovo su propusti koje sebi nesme da dozvoli ni sudija pocetnik.

  ОдговориИзбриши
 2. Drugi pomoćni sudija na jučerašnjem susretu 2. kola BHT Premijer lige BiH, FK Olimpic-FK Željezničar, Ljubo Miličević (Posušje) kažnjava se nedelegiranjem 18 utakmica, tj. do kraja jesenjeg dijela prvenstva.

  Zbog grešaka na utakmici, kontrolor suđenja je Miličevića ocijenio negativnom ocjenom, te je Komitet za sudije i suđenje NS/FS BiH donio gore navedenu odluku.

  ОдговориИзбриши
 3. Od sudijske komisije koja saopsti da je sudija dobio "negativnu" ocenu sve je moguce pa i to da na listu stavi coveka poput gospodina Milicevica i da ga kazni sa 18 utakmica???Ono sto je on radio na pomenutoj utakmici nema veze sa mozgom i zdravim razumom(pogledati poslednju situaciju gde stoji i kako procenjuje ofsajd),koliko sam utakmica sudio i gledao tako nesto nisam video.

  ОдговориИзбриши
 4. Dugo pratim ovaj blog i zaista je odličan, pogotovo za edukaciju mlađih sudija (kao što sam ja ). Ovo što je uradio kolega Miličević je strašno, ovo ni početnici ne rade. Zaslužio je skidanje sa liste, ipak je ovo najelitniji rang takmičenja u BIH.

  ОдговориИзбриши
 5. Striji je kolega, te se ne bi se smjele tako grube greske desavati. Naravno da je jako suncano bilo i njegovo fizicko stanje( odredjene price kruze) je bilo upitno, ali to ne moze biti opravdanje, sasvim sigrurno!

  ОдговориИзбриши