петак, 30. септембар 2016.

KAKVI STE PROGNOZERI?

Rok do kojeg treba da se preda lista FIFA sudija iz Srbije ističe 2. oktobra. Do tada će se znati kojih će nas pet sudija, odnosno deset pomoćnih sudija u narednoj godini predstavljati na međunarodnoj sceni. Dok se to zvanično ne objavi biće interesantno videti kakve su vaše prognoze. Navedite pet imena za koja mislite da će se naći na listi FIFA sudija iz Srbije za 2017. godinu. Ako ste voljni možete prognozirati i kojih će deset mahača biti na lisiti sudija koji će nostiti FIFA znak. Izvolite...

30 коментара:

 1. Glavni:
  Milorad Mazic
  Srdjan Jovanovic
  Danilo Grujic
  Nenad Djokic
  Milan Ilic

  Pomocni:
  Milovan Ristic
  Dalibor Djurdjevic
  Nemanja Petrovic
  Dejan Petrovic
  Vladimir Jovanovic
  Milan Minic
  Srdjan Milutinovic
  Uros Stojkovic
  Milan Mihajlovic
  Milan Sutulovic

  ОдговориИзбриши
 2. Po regionima cu poredjati.
  Glavne sudije:
  1) Milorad Mazic
  2) Novak Simovic
  3) Milan Ilic
  4) Srdjan Jovanovic
  5) Nenad Djokic
  Pomocne sudije:
  1) Nemanja Petrovic
  2) Vladimir Jovanovic
  3) Milovan Ristic
  4) Uros Stojkovic
  5) Milan Mihajlovic
  6) Dalibor Djurdjevic
  7) Srdjan Milutinovic
  8) Dejan Petrovic
  9) Milan Sutulovic
  10) Atila Harmat

  ОдговориИзбриши
 3. Главне судије: Милорад Мажић, Срђан Јовановић, Данило Грујић, Ненад Ђокић, Милан Илић.
  Помоћне судије: Милован Ристић, Далибор Ђурђевић, Владимир Јовановић, Немања Петровић, Урош Стојковић, Милан Михајловић, Дејан Петровић, Срђан Милутиновић, Милан Минић, Светозар Живин.

  ОдговориИзбриши
 4. Glavne sudije-
  Milorad Mazic
  Srdjan Jovanovic
  Danilo Grujic
  Milan Ilic
  Novak Simovic

  Pomocnici-
  Milovan Ristic
  Dalibor Djurdjevic
  Nemanja Petrovic
  Dejan Petrovic
  Milan Minic
  Vladimir Jovanovic
  Uros Stojkovic
  Svetozar Zivin
  Milan Sutulovic
  Miodrag Zdravkovic

  ОдговориИзбриши
 5. Da li se konacno znaju liste ili ce i ovo kao sve do sada biti obavijeno misterijom?

  ОдговориИзбриши
 6. Mislim da se znaju. S obzirom na opštu tišinu i nedostatak informacija naslućujem da se radi o odluci koja ima sve elemente senzacije. Kako stvari stoje neće me iznenaditi da se na listi nalaze sudije za koje niko živi, mislim na struku, nije mogaoni ni da sanja da će se to dogovditi.

  ОдговориИзбриши
 7. Normalne zemlje poput Francuske,Nemacke,Belgije objavile su liste jos pre 15 dana,a ovde nasa sudijska komisija kao da se trudi da stvori sto vise afera i posle se pitaju zasto se neveruje nasim sudijama.

  ОдговориИзбриши
 8. Kada se malo promešaju karte, kada se sklopi pazl u protekla tri dana, mislim da ovoga puta nije u pitanju Sudijska komisija. Biće da je u pitanju organ koji verifikuje predlog liste. Da je bilo po zahtevima struke lista bi se već znala, to je moja pretpostavka.

  ОдговориИзбриши
 9. Sve upucuje da znate imena, ali jos ne pisete. Verovatno i Vi imate moderatora, koji kaze sad moze ...

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Imena ne znam, samo zaključujem na osnovu ove tišine kao i na osnovu onoga kako je ranije rađeno. Nemam moderatora.

   Избриши
 10. Koliko je meni poznato ostalo je jos samo kod nas i u drzavama slicnim nasoj da Izvrsni odbor FSS verifikuje liste sudija za domaca i medjunarodna takmicenja,u ozbiljnim fudbalskim zemljama sve je iskljucivo na sudijskoj komisiji.

  ОдговориИзбриши
 11. Ovo je lista, zbog koje su u sukob dosli Karadzic i Radoman Mažić: Jovanović, Đokić, Nikolić i Vasić.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Šta je ovo?
   Kakav zaključak možemo da izvedemo iz ove inter liste? Koji li su kriterijumi?

   Избриши
  2. Perspektivnost, moralnost, fizicka priprema

   Избриши
  3. Ako je ovo tacno malo je reci da sam sokiran.Sta je ovo?Jel se ovo neko sprda sa srpskim sudijama?

   Избриши
  4. - Pojedinci misle da su ovo neka druga, prošla vremena i da stvaranjem ovakve vrste pritiska mogu da plaše sudije. Ne, kada su arbitri u pitanju, ja ću biti na čelu njihove doslednosti, a kada pogreše ili se vidi loša namera, ja ću ih skinuti sa liste - poručio je Radoman.

   Избриши
  5. I sta je doticna persona htela da kaze?On ih podrzava i stoji ispred njih,ali ipak ako pogrese skinuce ih sa liste!!!Znaci sudije nemaju pravo na gresku!

   Избриши
 12. Не верујем да би на интернационалну листу ставили Васића који има 40 година. Прошле године су избрисали с листе Илића који је имао 27 година да би ставили 9 година старијег Ђокића. Ако је то тачно онда је требало ставити на листу и Маја Вујовића, Новицу Анђеловског и Дејана Сантрача па да у Европи за коју годину имамо судије само у првом кругу квалификација.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Usvojena lista glavnih sudija je baš takva kako je u svom komentaru naveo @fudbaler. To je realnost.

   Избриши
 13. Staviti ljude od 40 i 37 godina na inter listu,a skinuti decka od 27 godina nema veze sa zdravim razumom.Ja zaista nemam realno objasnjenje za ovakvu lakrdija.Cime su to ova dva coveka zasluzila da se pred kraj karijere okusaju u Evropi,koje su to oni utakmice sudili ovde da bi bili ovako nagradjeni?Vasic je sudio jedan beznacajan derbi i prikazao ocajno sudjenje na nivou okruzne lige,dok se za Nikolica ne mogu setiti koje je on to jace utakmice sudio.Po meni ovi dvojica sudija su prikazali neverovatnu sebicnost prihvatanjem izlaska na inter listu,jer svaki covek bi trebalo da bude svestan svojih mogucnosti,a njihove mogucnosti u ovim godinama u Evropi su ravne nuli.
  Ovakva odluka sudijske komisije i IO FSS je jos jedan ekser u kovceg naseg fudbala i povod da nam se smeje cela Evropa,jer mislim da je ovako nesto nezapamcen skandal u istoriji UEFA.

  ОдговориИзбриши
 14. Mislim da sa ovom odlukom nema veze Sudijska komisija FSS. Po svemu sudeći ova odluka je samostalni čin, uz logističku podršku drugih, ljudi iz Odbora za hitna pitanja FSS.

  ОдговориИзбриши
 15. Mislim da sa ovom odlukom nema nikkave veze Miroslav Radoman.

  ОдговориИзбриши
 16. Svaki posten i odgovoran covek ako nije u mogucnosti da svoj posao obavlja onako kako on smatram da treba,treba da se povuce iz tog posla.Ako ovo nije odluka sudijske komisije,ako je ovo odluka nekoga sa strane ko nema veze sa strukom za ocekivati je da se Miroslav Radoman i Milan Karadzic povuku sa svojih funkcija.

  ОдговориИзбриши
 17. -Све је пoдређенo квaлитету и пo тoм питaњу не желим дa имaм билo кaкaв кoмпрoмис. Именa људи кoји ће бити предлoжени мoјa су oдгoвoрнoст,a кaкo имaм пoтпуну aутoнoмију у дoнoшењу oдлукa не мoгу дa пaднем пoд утицaј oних кoји мисле дa мoгу изa кулисa дa нaмећу неке свoје кaндидaте. Критеријум зa oдaбир кaндидaтa били су физичкa припремa, мoрaлнoст и перспективнoст a једини циљ је дoбрa aрбитрaжa кoјa ће дa буде у служби квaлитетa игре и регулaрнoсти – јaсaн је Мирoслaв Рaдoмaн.

  ОдговориИзбриши
 18. Није ми јасно само када изградише тај квалитет. У четрдесетој години? Ако су толико квалитетни како се не нађоше на интернационалној листи пре десет или дванаест година него сада. Енглези последњих година нису предлагали за међународну сцену судије које имају по 38, 39 или 40 година већ Мајкла Оливера и Роберта Мадлеја који сада имају по 31 годину, а Оливер већ четири године гради међународну каријеру. О Словенцима тек не треба говорити. Скомина има исто година колико и наш Васић, а већ годинама суди најзначајније утакмице под окриљем УЕФА. Уз њега су ту још Матеј Југ и Славко Винчић који припадају првој групи европских судија. Дакле, од четворице међународних судија три Словенца су у самом врху. Када ће Васић или Николић доћи до тог нивоа у Европи? Да ли могу? Унапред знамо одговор. Васић је старији од неколико судија који преузимају примат у Европи, Марчињак, Хатеган, Карашев, Кулбаков, Хил Манзано, Соарес Диас... И на крају, наша интернационална листа за главно суђење је могла имати само два имена, Милорада Мажића и Срђана Јовановића. Мислим да не бисмо ништа изгубили.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Bravo za komentar @Ivica Milivojevic
   Ovo sto je uradio FSS sa internacionalnim listama je skandal nevidjenih razmera koji ce ostaviti posledice na ko zna koliko generacija.Staviti ljude od 40 godina na listu moze da se okarakterise samo kao drskost,bahatost i bezobrazluk koji nema granice.Bosko Jovanetic,Milenko Vukadinovic,Milan Karadzic i Vlado Glodjovic su u 40 godini zavrsili medjunarodnu karijeru,a ovi tek pocinju.Dok druge zemlje stavljaju na listu sudije od 25-26 godina mi stavljamo ljude pred kraj karijere,koji se nece pomeriti iz poslednje kategorije.Do sada sam smatrao da je Branimir Babarogic bio najgori komesar za sudjenje ali Radoman me uverio da je Babarogic bio zlato kakvi su sad na vlasti.Sto rece moj prethodnik nama su dovoljni Mazic i Jovanovic,ovi ostali trojica stvarno neznam sta traze u Evropi,da imaju imalo obraza sami bi se povukli i nebi brukali ni sebe ni sudijsku struku u Srbiji.

   Избриши