недеља, 04. децембар 2016.

DVE DOBRE PROCENE MAHAČA U HUMSKOJ

- Super liga Srbije, 19. kolo -

Partizan – Javor Matis 2:0 (1:0)

Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad)

Partizan i Javor Matis su odigrali jedan prilično anemičan fudbal. Za dobru utakmicu uvek je potrebno da imamo dva tima koja žele da igraju. Večeras je to bio samo tim u crno-belim dresovima. Pobeda Partizana je apsolutno zazlužena. Da je kojim slučajem rezultat bio i ubedljiviji ne bi bilo nezasluženo. Na utakmici nisam zabeležio sporne situacije, ali sam izdvojio dve situacije kao dobre primere pravilne procene ofsajda od strane pomoćnih sudija.
Situacija 1. – AR2 je signalizirao ofsajd od strane igrača u crno-belom dresu. Na osnovu frejmovanog detalja stiče se utisak da je pomoćni sudija doneo ispravnu odluku. Naime u trenutku kada je igraču u crno-belom dresu upućena lopta isti je bio najbliži protivničkim vratima. Kao što se može videti situacija nije bila jednostavna za procenu jer su odlučivali centrimetri zbog čega pomoćni sudija za uspešno rešenu situaciju zaslužuje pohvalu. Istini za volju treba reći da je pomoćni sudija bio van zamišljane linije ali da je i pored toga ispravno procenio situaciju.
Situacija 2. – AR1 je signalizirao ofsajd od stran eigrača u crno-belom dresu koji je kasnije postigao pogodak. Na osnovu frejmovanog detalja stiče se slika da je pomoćni sudija ispravno postupio jer je u trenutku kada je igraču zbog kojeg je signaliziran ofsajd bila upućen alopta isti je bio najbliži protivničkim vratima. Ni ova situacija nije baš laka za procenu jer imamo nagnuto telo igrača u crno-belom dresu zbog čega se taj igrač našao u ofsajdu. I u ovoj situaicji pomoćni sudija zaslužuje pohvalu za uspešno rešenu situaciju.

1 коментар: