недеља, 19. фебруар 2017.

DVE SITUACIJE ZA ANALIZU

- Super liga Srbije, 22. kolo -

Situacija 1. -Golman ide na napadača koji ima kontrolu lopte. Ako pogledamo pravac kretanja napadača i brzinu lopte, napadač bi se našao minimum u obećavajućoj prilici da nije bio sprečen od strane vratara. Kazneni udarac uz minimalno izricanje disciplinske mere – opomena.
Situacija 2. - Igrač u crveno-belom dresu, koji se nalazi u ofsajd položaju u trenutku kada je saigrač odigrao loptu, uputio udarac ka vratima, aktivno se uključio u igru pokretima koji su doveli u zabludu vratara, ali isto tako su onemogućili igrača u plavom dresu koji se nalazio iza da reaguje. Odluku AR1 da takvo ponašanje igrača u crveno-belom dresu okarakteriše kao ofsajd smatram ispravnom.

6 коментара:

  1. Prva situacija- Obratite pažnju na trenutak kada napadač počinje da pada (posebno na kolena napadača, koja na ovo najbolje ukazuju).

    ОдговориИзбриши
  2. Ovakvih situacija ima dosta. Sećam se meča Porto - Viljareal kada smo imali takav kontakt između Diega Lopeta i Falakaa. Mnogi su tada isticali da je Falkao išao na to da iznudi kazneni udarac. Tada samo govorio da se radi kaznenom udarac. Eto, desilo se da je kasnije i UEFA dala svoje mišljenje o toj situaciji istakavši da je prekršaj postojao i da je sudija doneo ispravnu odluku.

    ОдговориИзбриши
  3. U prvoj sizuaciji po poslednjoj preporuci UEFE nema disciplinske mjere, dovoljna kazna je kazneni udarac (vratar pokušava u padu zaigrati loptom, dakle cilj mu je lopta, pa za sprečavanja obećavajućeg napada nema opomene, jedino ako je napadač spriječen u izglednu poziciju za postizanje pogotka) pozdrav

    ОдговориИзбриши