уторак, 21. март 2017.

MILORADU MAŽIĆU SE SMEŠI JEDNO FINALE

- Predviđanje -

Nakon što je objavljena lista sudija koji će deliti pravdu na SP U-20, koje se održava u Južnoj Koreji od 20. maja do 11. juna 2017. godine, mnoge stvari su postale jasnije. Imajući u vidu da se na listi sudija iz UEFA nalazi većina vodećih sudija iz Evrope, a da se finale LE igra 24. maja dok se finale LŠ igra 03. juna, sada je već sasvim izvesno da je Milodar Mažić, ako se ima u vidu njegov rejting, ušao u najuži krug sudija kojem UEFA planira da ove godine poveri jedno od dva navedena finala.

Uz njega je tu i Damir Skomina iz Slovenije. Naime, ta dvojica sudija su najozbiljniji kandidati za navedena dva finala. Ko će u Kardif, a ko u Stokholm?

Međutim, to nije sve. Ako znamo da se ove godine u Rusiji  u periodu od 17. juna do 02. jula održava Kup konfederacija, mnogi taj događaj nazivaju „mini SP“, i da se na mečeve tog takičenja pozivaju sudije za koje mnogi kažu da su već viđene na predstojećem SP u Rusiji, dosadašnja praksa, kada uporedimo liste i vreme održavanja nevedenih takmičenja, daje uporište za takvu tvrdnju, onda je za realno očekivati da će se ime Milorada Mažića naći i na tom fudbalski najvećem svetskom takmičenju.

Predviđanja su takva. Da li će se to stvarno i dogoditi, verujem da hoće, ostaje da se vidi. Prvi korak na puku ka jednom od finala Milorad bi trebao da ima na meču četvrtfinala, ako taj meč, biće to meč za više nego ozbiljnu proveru, Milorad odsudi dobro sve posle toga će biti više formalne, nego suštinske prirode.

Нема коментара:

Постави коментар