субота, 11. март 2017.

NA POLJUDU HULIGAN POJURIO SUDIJU

- Huliganski performans na Poljudu -

Ako ste mislili da su po izgredima navijači naše Super liga Srbije najgori u regijonu, prevarili ste se. Ima i gorih. Na utakmici 24. kola 1. Hrvatske nogometne lige, na meču Hjaduk – Rijeka na teren je ušao jedan od navijača (huligana) domaćeg tima sa finatomskom na glaci i nekim podužim predmetnom u ruci i krenuo je ka sudiji Zebecu, koji je spas našao, prvo bežeći oko igrača oba tima a zatim utekavši ka mestu gde se nalazio delegat meča. Iskreno govoreći nije bilo svejedno ni igrači ma gostujućeg tima. 

Navijač-huligan je sa fantomkom na glavi, kao prava medijska zvezda, imao svoj mini-šou. Trebalo je vremena redarima i policiji da se sete pa da intervenišu i da odstrane uljeza sa terena. Valjda se i redarima i policiji svideo huliganski performans pa su kasnije intervenisali.


Evo kako je to sve igledalo:

7 коментара:

 1. Veliki propust policije i redarske službe. Huligan nije smeo da dođe do terena a ne da se šećka po stazi. Kako su ga pustili da uđe na stadion sa onom šipkom ili šta je već. Kad sudija mora da beži po terenu, na utakmicama najjače lige, šta onda treba da rade sudije u nižim rangovima.
  Lično sam prisustvovao utakmicama lokalnih klubova u kojima su sudije bile napadnute na različite načine. Gađanjem sitnim kamenjem, pucanjem iz pištolja na kuglice, pa čak kad nisu imali čim da gađaju pomoćnog sudiju, bacali su svoje patike na njega... Psovke i uvrede nema potrebe ni spominjati... Takođe bušili su im gume na kolima, sačekivali posle utakmice itd.
  I sad mladi sudija umesto da ima želju da napreduje, da jednog dana postane i svetski poznat sudija, on ima želju da sačuva živu glavu!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Kada uporedim stanje u nasoj sudijskoj organizaciji sa sudijama u Sloveniji potpuno se razocaram i uvek se pitam zasto tako nemoze i kod nas,jer u Sloveniji je stanje bukvalno idealno i mnogo bolje nego u mnogim fudbalski razvijenijim zemljama,mozda najbolje u Evropi!Pocev od selekcije sudija,nacina dolaska na ni listu,delegiranja,podrske saveza,zastite od klubova,sve je idealno zato i ne cudi sto od cetvorice sudija trojica sude ligu sampiona.
   Ali isto tako utesim se kada uporedim nase sudije i hrvatske,gde je stanje bukvalno doslo do pucanja,sto govori i ovaj slucaj iz Rijeke.Na listu se dolazi iskljucivo rodjackim vezama,sudije se kaznjavaju selektivno a pojedinci rade sta hoce.Bruno Maric i Ivan Bebek su gospodari u sudijskoj organizaciji,ljudi sa bezbroj skandala sto u Hrvatskoj sto u Evropi.
   Vrhunac propadanja hrvatske sudijske organizacije bice imenovanje Bruna Marica za sefa sudijske organizacije na jesen kada zavrsava karijeru sudije.Neka im je Bog na pomoci!

   Избриши
 2. Ako se slazete Zorane, veliku podrsku sudije iz Slovenije imaju u njihovom clanu Vladu Sainu, koji je clan komisije, a od skoro i u predsedniku UEFA Ceferinu. Ali sa svim ostalim nabrojanim stavkama se apsolutno slazem sa Vama.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Potpuno se slazem da je veliku ulogu odigrao Vlado Sajn,koji je posle Koline,Dalasa i Bate veoma bitan clan komiteta,ali takodje moramo priznati da su Skomina,Jug i Vincic odlicne sudije.

   Избриши
  2. Imamo mi sudije u rangu Juga i Vincica, samo te sudije nemaju podrsku, kao sto sami i znate. Samo se setite Skomine pre jedno 2-4 godine...njegovo sudjenje tada i sada? Imao je podrsku, istrpeli su ga i dobili su odlicnog sudiju. E to je ono sto nase sudije ovde nemaju, a jos manje imaju kontinuitet.

   Избриши
  3. Bas tako.100% delim Vase misljenje.

   Избриши
  4. Najmanje sestorica sudija imaju kvalitet, koje bih mogao da nabrojim, ali je problem podrske i da se ti momci istrpe. Nazalost je tako...

   Избриши