понедељак, 13. март 2017.

NAJ FOTO 25. KOLO

Mahan ofsajd od strane igrača u crno-belom dresu (označen belim krugom)!

14 коментара:

 1. Ovo se ne vidja ni na nizim rangovima...

  ОдговориИзбриши
 2. Greške su sastavni deo suđenja. Pa čak i ovakve. Važno je da sudija odgovori, pre svega samom sebi, šta ga je navelo na ovakvu grešku. Ako sebi da tačan i jasan odgovor onda će iz greške izaći jači i bolji. Ako sam sebe bude lagao, onda će mu se ovakve i slične greške ponavljati.

  ОдговориИзбриши
 3. Probajte da gledate ovo iz drugog ugla. Zamislite da ste oko 2m ispred pretposlednjeg igrača odbrane tako što ćete pomeriti glavu na stranu ili postaviti ekran nakrivo. Odmah drugačije vidite situaciju. Deluje da je igrač Partizana mnogo bliži pretposlednjem igraču odbrane nego što zaista jeste. Kad se tu doda velika brzina kojom ide lopta i ako ne vidite momenat upućivanja nego se oslanjate na zvuk, veoma se lako ljudsko oko može prevariti.
  Eto, postoji obrazloženje za grešku u ovoj situaciji (ne kažem da to obrazloženje opravdava grešku).
  Dešavale su se i ranije slične greške, da je napadajući igrač 2-3m ONSIDE ali se zbog ugla kamere i nedostatka linije odrednice stiče utisak da su u pitanju minimalne razdaljine, a ne 2-3m. Nekada treba imati sreće da se tako nešto zadesi kada ste već pogrešno procenili.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Sve to što ste napisali ima realno pokriće. Ovde je situacija takva da se igrač u crno-belom dresu nalazi na svom delu terena za igru. Sama središnja linija pomoćnom sudiji predstavlja graničnik koji pomoćnika u dobroj meri relaksira. Središnja linija, kakav god ugao gledanja imali, je izrazito vidljiva. Pomoćni sudija ne mora da vodi računa o onom drugom delu terena za igru prilikom procene ofsajda. Ovakve situacije su stvarno retkost. Imam razumevanje ali nemam objašnjenje za učinjeni previd.

   Избриши
  2. Hvalim te Bože,konačno. Najbolji komentar od početka godine.
   Prvi put vidim da neko pokušava da objasni KAKO je došlo do greške, do sada nije bilo sluha (možda i znanja) za tako nešto.

   Избриши
 4. Objasnjenje je validno, ali se postavlja pitanje da li pomocni sudija zna za pravilo: Igraci se nalaze na svojoj polovini ... Sredisnja linija se, kao sto kaze moderator, mora videti.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ma ne, sudija Super lige ne zna.

   Избриши
  2. @RefRef
   Mislite da je nemoguce da ne zna?Kakvi sude na tzv.super ligi(ne kazem da je i Pavlovic takav)sve je moguce!

   Избриши
  3. @RefRef Kako objasnjavate da ne vidi toliku sredisnju liniju? Tvrdite da je previd?
   Manjak koncentracije? Brzina igre? Pritisak publike? Pritisci sa strane? Los vid? ...
   Svaki od izgovora moze da znaci samo jedno, nije dorastao da mase Super ligu. Ovakva greska se pocetnicima ne prasta, jer pretstavlja elementarno nepoznavanje PFI. U razloge se ne ulazi, jer to NE SME da se pogresi. Izgleda se u ovoj zemlji "iskusnima" sve mora oprostiti. Zasto? Svi znamo, ali necemo da pisemo na blogu koji se bavi strukom.
   Uzgred svedoci smo povratka jos jednog kontraverznog sudije na PLS, posle duge duge "povrede". No comment .

   Избриши
  4. @no name
   Taj kontroverzni sudija koji je vracen u elitnu kategoriju posle pauze i posle krimanalne i bezobrazne odluke na derbiju kada "nije video" loptu 30cm u gol autu pauzirao je samo dva meca i vec za vikend se vraca na teren!!!Bez komentara!!!

   Избриши
  5. @no name
   Sledeći Vašu logiku, ni pomoćnik Roberta Rosetija nije dorastao italijanskoj Seriji A.
   Setite se samo u kolikom je ofsajd položaju bio Tevez na toj utakmici Svetskog prvenstva.

   Ovakvih primera ima još mnogo.

   Избриши
  6. @RefRef radi se o beloj liniji sirine 12cm,duzine oko 70m na zelenoj podlozi. Ne o proceni uzajamnog polozaja igraca na zelenoj podlozi. Crno-beli igrac je vise od 1m udaljen od sredisnje bele linije. Kontrasti su skoro pa maksalni.Ne menjajte teze.

   Избриши
 5. Najteže je objasniti ono što je najjednostavnije.

  ОдговориИзбриши