недеља, 05. март 2017.

POGODAK GLAVOM, ILI RUKOM?

Na 153. večitom derbiju zebeležio sam još jednu interesantnu situaciju koju prvobitno nisam uvrstio u interesantne situacije. Radi se o 87. minutu meča kada je tim u crno-belim dresovima došao do izjednačujućeg pogotka. Razlog zašto situaciju nisam prvobitno uvrstio u situacije na kojem sam napravio osvrt  je tehnička obrada koju je snimak zahtevao imajući u vidu da je cela situacija izuzetno kompleksna.

Evo te situacije nakon tehničke obrade:
Da li je napadač crno-belih postigao pogodak glavom, ili rukom? Teško je dati jasna odgovor na postavljeno pitanje jer se snimak bazira na frontalnoj kameri pa se tako ne vidi da li u trenutku kada igrač crno-belih igra loptu glavom je došlo do kontakta lopte i ruke. Odgovor na postavljeno pitanje dao bi snimak iza vrata. Isto tako ostaje otvoreno pitanje da li je u isto vreme došlo do kontakta lopte i glave i lopte i ruke. Postojeći snimak navodi na razmišljanje da se baš to dogodilo, ali takva tvrdnja se ne može eksplicitno izneti baš zbog nepostojanja bočnog snimka.
Na frejmovanom detalju vidi se kontakt lopte i glave, vidi se i sumnjiva pozicija leve ruke ali se ne vidi da li je prvo usledio kontakt lopte i ruke, pa potom lopte i glave, ili je bio čist kontakt lopte i glave gde je leva ruka bila bez kontakta sa loptom.


Utisci o ovoj situaciji će ostati podeljeni. 

1 коментар: