петак, 10. март 2017.

UZ NAJBOLJU VOLJU NEMOGUĆE JE UTVRDITI ŠTA SE STVARNO DESILO

- Super liga Srbije, 25. kolo -

Jutros mi je preko obrasca na blogu stigao meil sledeće sadržine:

Molim vas u ime ljubitelja fudbala iz Novog Pazara da analizirate situaciju iz 50. minuta sa utakmice sa Voždovcem kada je Novom Pazaru poništen pogodak. Mislim da je pomoćni sudija pogriješio na štetu domaćeg kluba jer je pogodak bio ispravan. To mišljenje su imali svi prisutni na stadionu pa čak i gostujući igrači. Snimak utakmice možete nać na netu.

Hvala i pozdrav.
Amel
_______________________________________

Ovakvi slučajevi nisu uobičajeni. U želji da izađem u susret pošiljaocu meila pogledao sam snimak utakmice i našao spornu situaciju o kojoj je reč.
Na žalost na osnovu dostupnog snimka sporne situacije nemoguće je odrediti da li je pomoćni sudija bio u pravu kada je zbog ofsajda poništio pogodak igračima u plavim dresovima. Naime, u trenutku kada igrač u plavom dresu vrši ubacivanje lopte u kazneni prostor ne vidi se položaj ostalih igrača. Zbog toga bi svako iznošenje tvrdnje za ili protiv, na bazi postojećeg snimka, bilo bazirano na pretpostavkama a ne na činjenicama. Ako ne postoji drugi snimak koji bi ponudio jasan odgovor šta se stvarno dogodilo onda ostaje da se veruje u odluku sudije.

2 коментара:

  1. Na osnovu cega gospodin misli da sudija pogresio?

    ОдговориИзбриши
  2. Ima snimak na youtoube,na kome se lepo vidi da je igrac pazara u momentu centarsuta,za telo u ofsajd polozaju.
    Objektiv 25.kola N.Pazar-Vozdovac

    ОдговориИзбриши