четвртак, 16. март 2017.

ZAR JE MOGUĆE DA OVO NIJE ZA ISKLJUČENJE!?

UEFA je pre nekog vremena proklamovala princip „nulta tolerancija za nasilno ponašanje“. Saglasno tom principu sudije su dobile jasne instrukcije. Međutim, nisu sve sudije tako shvatile UEFA uputstvo. Na revanš meču 1/8 finala Liga Evropa Krasnodar – Selta imali smo priliku da se u tako nešto uverimo. Nakon koškanja, kojeg je započeo igrač u tamnom dresu, između igrača u plavom i tamnom dresu usledilo je ponašanje igrača u plavom dresu koje ne može imati opravdanje.

Igrač u plavom dresu je otvorenom šakom „ošamario“ igrača u tamnom dresu po glavi. Sudija je, na opšte iznanađenje, oba igrača pozvao i zadovoljio se samo usmenom opomenom! Nikom ništa. Ponašanje igrača u plavom dresu je klasičan primer nasilnog ponašanja. Jedina prava i primerena mera za takvo ponašanje je isključenje, dok igrač u tamnom dresu je zaslužio opomenu.

11 коментара:

 1. Obojica su zasluzila iskljucenja. Igrac u tamnom dresu zbog udaranja laktom u predelu brade, a igrac u svetlom zbog samara. Ne slazem se sa Vama sa disciplinskim merama.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Možda ste u pravu. Mada meni nije delovalo ubedljivo. Više mi je delovalo onako kao provokacija, kojih na utakmici ima dosta. Možda sudija ne bi pogrešio i da je tako postupio kao što ste Vi naveli.

   Избриши
 2. Ne kazem da sam u pravu, samo mi tako deluje na osnovu snimka. Da nije bilo lakta (udarca ili provokacije, nebitno je) mislim da ga igrac ne bi osamario. U svakom slucaju, dobar primer za analizu i diskusiju.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Znate onu izreku: "Da nam je brašna kao što nam nije masla, dobar bi kačamak skuvali." Provokacija u fudbalu, pogotovu savremenom ima veoma mnogo. Neko uspe da kontroliše sebe na provokaciju, drugi pak ne uspeva u tome.

   Избриши
 3. Mogu da zamislim kakvi bi komentari bili da se ovo desilo na Super ligi.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. U pravu ste. Prosto je čoveka strah da na tako nešto i pomisli.

   Избриши
  2. Zar je ovo veci previd od previda Srdjana Obradovica u derbiju?

   Избриши
  3. Nikada nisam gradirao greške sudija. Nisam od onih koji pravi gradaciju: greškica, greška, grešketina.

   Избриши
  4. Greska je kada sudija omasi u proceni ofsajda ili penala,cak mogu da razumem i gresku Pavlovica na utakmici Partizan-Metalac,desava se,ali ono sto je uradio Srdjan Obradovic nije greska,neznam kako da ga nazovem.

   Избриши
  5. Sto je dokaz da je "greska" plod direktive iz vrha FSS,a ne neznanja!!!

   Избриши