субота, 01. април 2017.

NEMA PENALA NA ČAIRU

- Super liga Srbije, 28. kolo -

Radnički (N) – Partizan 0:2 (0:0)

Sudija: Lazar Lukić (Beograd)

Partizan je preskočio poslednju ozbiljnu prepreku, ako se to tako može reći za naše prilike, pre nego što dođe do podele bodova. Što se tiče same utakmice ona se može podeliti na dva dela. Prvi deo, kada je Radnički igrao fudbal, tada smo videli utakmicu punu ritma i borbe i drugi deo kada izabranika Milana Rastavca skoro da nije bilo na terenu. Posle svega pobeda crno-belih je zaslužena. Što se tiče sudijskih odluka sa ovog meča izdvojio sam dve situacije kao interesantne.
Situacija 1. – Sudija je nakon pada igrača u crno-belom dresu u kaznenom prostoru domaćeg tima dosudio indirektan slobodan udarac za tim u plavim dresovima, uz izricanje disciplinske mere – opomena igraču u crno-belom dresu. Jasno je da je sudija ponašanje igrača gostujućeg tima okarakterisoa kao simuliranje prekršaja. Analizirajući ovu situaciju mišljenja sam da je sudija doneo ispravnu odluku. Naime, prekršaja nije ni bilo (čak ni kontakta nije bilo) pa ponašanje igrača u crno-belom dresu ima sve potrebne elemente da se okarakteriše kao simuliranje tj. kao pokušaj da se prevari sudija. Za takvo ponašanje uz tehničku kaznu – inidrektan slobodan udarac, jedina primerena disciplinska mera je opomena.
Situacija 2. – Ofsajd ili ne? Situacija nije bila laka za procenu. Analizirajući ovu situaciju mišljenja sam da u trenutku kada je igraču u crno-belom dresu, za kojeg se sumnjalo da se nalazio u ofsajdu, bila upućena lopta najbliži protivničkim vratrima je bio igrač u plavom dresu ( označen crnim krugom). Iz ove akcije tim u crno-belim dresovima je postigao pogodak. S obzirom da se radilo o situaciji u smicanju, vrlo nezahvalne situacije za procenu ofsajda, a imajući u vidu da je AR2 ispravno procenio situaciju odluku pomoćnog sudije smatram veoma kvalitetnom.

Нема коментара:

Постави коментар