четвртак, 27. април 2017.

PENAL ZA PSŽ

- Polufinale Kupa Francuske -

PSŽ je do nogu potukao Monako u polufinalu Kupa Francuske. Parižani su sa pet golova ponizili, u neku ruku, favorizovani Monako. Kada su sudijske odluke u pitanju izdvojio sam situaciju iz 5. minuta meča kada je u kaznenom prostoru tima u crveno-belim dresovima došlo do kontakta igrača tog tima i protivnika. Postavilo se pitanje da li je u tom kontaktu bilo elemenata kažnjive radnje tj. da li je bilo osnova za dosuđivanje kaznenog udarca.
Analizirajući spornu situaciju mišljanja sam da je u stratu igrača u crveno-belom dresu bilo elemenata kažnjive radnje. Naime, prilikom uklizavanja igrača u crveno-belom dresu imamo kontakt i sa loptom i sa protivničkim igračem što se smatra prekršajem. Ovo se najbolje može videti kada se pogleda snimak sporne situacije koji je dat pri kraju postavljenog videa (vreme na snimku 00:46). Redosled dešavanja u konkretnom slučaju je: uklizavanje – kontakt sa protivnikom – kontakt sa loptom. Na osnovu viđenog mišljenja sam da je bilo osnova da sudija dosudi tehničku kaznu – kazneni udarac.

Ono što je još interesantno kod ove situacije je brzna izvođenja direktnog slobodnog udarca koji je prethodio spornoj situaciji u kaznenom prostoru. Igrači tima u plavim dresovima su direktan slobodan udarac izveli na brzinu što u datim okolnostima smatram da je bilo ispravno jer je lopta bila postavljena na mesto prekršaja, lopta je bila u mirovanju prilikom izvođenja direktnog slobodnog udaraca, protivnički igrači nisu ometali izvođenje a sudija nije ispoljio nameru da učestvuje u sprovođenju procedure izvođenja slobodnog udarca.

Нема коментара:

Постави коментар