понедељак, 15. мај 2017.

DEJAN FILIPOVIĆ I MILAN KARADŽIĆ U NIONU

- UEFA panel za nove posmatrače suđenja -

Novi UEFA kurs za nove kandidate za posmatrače suđenja biće održan u Nionu u period od 30. do 31. maja. U pitanju su kandidati za nove posmatrače suđenja za mandatni period od dve godine (2017.-2019.). Iz Srbije među novim UEFA posmatračima suđenja su Dejan Filipović i Milan Karadžić. Pre njih taj kurs su prošli Boško Jovanetić pre dve godine, i mnogo, mnogo ranije Zoran Petrović. 

Glavni ciljevi kursa su: unapređivanje jedinstvene interpretacije i analize posmatranja suđenja na utakmicama koje se organizuju pod okriljem UEFA, praktična obuka za posmatrače, razmena novih ideja i gledišta kao i bolje upoznavanje sa novim kandidatima i njihovim kvalitetima.

Prvog dana kursa novi kandidati će dobiti smernice za rad, posmatraće utakmice kao i analizirati incidetne situacije, imaće praktičnu vežbu (priprema video klipova sa utakmice)  i na kraju video test. Drugi dan je rezervisan za sumiranje rezultata urađenog video testa, zatim za administrativna pitanja i na kraju za iznošenje zaključaka i zapažanja sa kursa.

Нема коментара:

Постави коментар