среда, 17. мај 2017.

VAŠA ANALIZA

Situacija 1.
Situacija 2.
Situacija 3.
Situacija 4.

6 коментара:

 1. Situacija 1 Jedanaesterac i zuti karton
  Situacija 2 Nema jedanaesterca

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Na blogu, na mestu koji je predviđen za komentare, nije moguće postavljati fotografije. Iskoristio sam fb stranicu fudbalskisudija.blogsot.com da postavim frejmovan detalj kontakta koji je prethodio odluci sudije da dosudi kazneni udarac. Frejmovan detalj navodi na drugo razmišljanje od onog koje je izneo zoran 79.

   Избриши
 2. Situacija 3 Nema jedanaesterca
  Situacija 4 Nista sporno bez kartona,uobicajene carke.

  ОдговориИзбриши
 3. Situacija 1 -Kazneni udarac i zuti karton
  Situacija 2 -Kazneni udarac bez kartona
  Situacija 3 -Igra tece dalje
  Situacija 4 -Zuti karton

  ОдговориИзбриши
 4. 1. Opomena i kazneni udarac, jer postoji pomeranje ruke ka lopti, ispod ramena.

  2. Opomena i kazneni udarac, jer rukama proširuje telo, mada, ovde treba ceniti i brzinu i razdaljinu odakle je upućena lopta, ali opet, šireći ruke ispred sepe proširuje telo i postoji prekršaj za direktan udarac u kaznenom prostoru koji je ustvari kazneni, a opomena zbog nesportskog ponašanja "proširivanja" tela.

  3. Direktan slobodan udarac za ekipu plavog igrača, odbrambenog igrača, kog napadač neoprezno udara nogom od pozadi u pokušaju da šutne loptu, nema disciplinske kazne.

  4. Ne vidi se najbolje, ali mislim da nema prekršaja jer nije bilo povlačenja niti držanja, iako su ruke bile negde napred, okrenute ka igraču bele ekipe. Belog igrača je trebalo opomenuti zbog nesportskog ponašanja prema protivniku, nema potrebe za isključenjem jer je bilo odgurivanje glavom u predelu ispod grudi. Štaviše, plavi igrač je toliko teatralno pao kao da ga je udario voz, pa možda čak i njemu opomena zbog pokušaja da iscenira veči prekršaj belog igrača nego što je zaista bio!


  PS: Bilo bi dobro objaviti makar video snimke za analizu sa utakmice FK Mladost - FK Napredak, bilo je i dosta diskutabilnih prekršaja, po dva kaznena udarca, s tim što su za domaćina dosuđeni prekrpaji na ivici kriterijuma, a za Napredak koji su se graničili sa grubošću. Ekipa Napretka je želela da izađe sa terena.

  Hvala i pozdrav.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Kod situacije 2. ste napisali opomena. Postavljanje ruke u neprirodan položaj je uslov za dosuđivanje prekršaja, za izricanje disciplinske mere potrebno je utvrditi okolnosti pod kojima se prekršaj dogodio. Znači, treba utvrditi da li se radi o npr. sprečavanju obećavajućeg napada, ili o udarcu na vrata. Tek na osnovu analize okolnosti možemo doći do saznanja da li je bilo potrebe za izircanjem disciplinske mere.

   Što se tiče utakmice u Lučanima, ako posedujete video zapis sa te utakmice, ili ste u prilici da dođete u posed takvog videa, bilo bi veoma koristo da ga podelite sa nama pa da zajedno utvrdimo činjenice sa te utakmice o kojima govorite. Onako kako ste opisali deluje veoma zanimljivo i intrigantno. Hvala.

   Избриши