петак, 11. август 2017.

ISPRAVNO DOSUĐEN PENAL I ISKLJUČENJE NA RUJEVICI

- Hrvatska Telekom Prva liga -

Rijeka - Dinamo (Z) 0:2 (0:2)

Sudija: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) 

Rijeka je zabeležila drugi poraz u nizu. Nakon što su izabranici Matejaža Keka položili oružije u Osjeku, ovoga puta su morali da priznaju da je Dinamo iz Zagreba bio bolji. Da li su ova dva vezana poraza dovoljan znak da se upali alarm na Rujevici videćemo. Na utakmici sam zabeležio dve interesantne situacije kada su sudijske odluke u pitanju. Jedna se tiče procene prekršaja u kaznenom prostoru, dok se druga odnosi na izricanje disciplinske mere.
Situacija iz 40. minuta. Igrač u belom dresu čini prekršaj iz Pravila 12. Naime, igrač u toku igre u želji da spreči protivnika ruku postavlja u neprirodan položaj i na taj način telo čini šririm nego što ono jeste. U ovakvim situacijama primerena tehnička mera je kazneni udarac. Kod ove situacije do izražaja je došla saradanja sudijskog tima. Sudija nije video igranje lopte rukom već mu je na to sugerisao AAR1.
Situacija iz 58. ninuta. Igrač u plavom dresu čini prekršaj iz Pravila 12. Igrač u plavom dresu u želji da spreči protivnika u daljem napredovanju nesportski koristi ruke te na taj način sprečava protivnika u daljem napredovanju. Za ovakvu vrstu prekršaja pored tehničke mere – direktan slobodan udarac primerena je i disciplinska mera – opomena. Pošto je igrač u plavom dresu već imao jednu opomenu druga opomena je značila i isključenje.

1 коментар:

  1. Od 1.juna nisam posecivao ovaj blog,danas sam prvi put slucajno usao i video da ste ga ponovo pokrenuli.Zao mi je sto zajedno nismo ispratili ogromne uspehe nasih sudija na proteklim FIFA i UEFA takmicenjima.Hvala Vam na ponovnom pokretanju bloga i sve najbolje!

    ОдговориИзбриши