петак, 11. август 2017.

NEMA PENALA NI U HUMSKOJ, NI U SURDULICI

-Super liga Srbije, 4. kolo-

Što se tiče kaznenog udarca koji je dosuđen u Humskoj na meču Partizan – Voždovac mišljenja sam da nije bilo elemenata za takvu vrstu tehničke mere. Naime, u ponašanju igrača u belom dresu nisam video elemente kažnjive radnje iz Pravila 12. Jeste da imamo kontakt između dva igrača ali, u tom kontaktu nije bilo prekršaja. 

Pre sam sklon mišljenju da je igrač u crno-belom dresu imao nameru da iz jednog blagog, rekao bih fudbalski dozvoljenog kontakta padom izvuče korist za svoj tim i da na taj način sudiji prikaže d aje nad njim načinjen prekršaj. Ovakve situacije sudije presuđuju po osećaju ne samo za interpretaciju Pravila igre, već i za fudbal.
Što se tiče kaznenog udarca koji je dosuđen u Surdulici na meču Radnik – Crvena Zvezda takođe sam mišljenja da nije bilo elemenata za tu vrstu tehničke mere. Naime, igrač u crveno-belom dresu je nakon što je preskočio vratara inicirao kontakt sa vratarem tako što je desnu nogu spustio na levu nogu vratara. Mišljenja sam da u konkretnom slučaju vratar nije načinio prekršaj u smislu da je sprečio dalje napredovanje protivnika. Svakako da iz ugla prirode Pravila igre ne može biti kažnjen igrač nad kojim je iniciran prekršaj, već onaj koji učini prekršaj.
Što se tiče procedure iz Pravila 14 ne treba treošiti reči. Na osnovu frejmovanog detalja sasvim jasno se nameće da je kazneni udarac trebalo ponoviti jer su dva igrača u crveno-belom dresu očigledno narušila proceduru propisanu Pravilom 14.

Нема коментара:

Постави коментар