петак, 03. новембар 2017.

DVE SITUACIJE IZ LONDONA

Foto theguardian
- Liga Evropa, 4. kolo -

Crvena Zvezda je uspela da ostane neporažena u meču sa Arsenalom na Emirejt stadionu u Londonu. Izabranici Vladana Milojevića su se dostojno nosili sa renomiranim protivnikom, koji je istini za volju i ovoga puta na teren izveo kombinovani sastav. To što popularne „tobdžije“ nisu igrale u najjačem sastavu ne umanjuje uspeh crveno-belih. Očigledno je da, ne samo Arsenal, već i mnogi drugi klubovi takvog kalibra koji  ove sezone igraju Ligu Evropa su odlučili da najjače postave ostave za proleće, računajući da i kombinovani timovi mogu i moraju da izbore prolaz u nokaut fazu ovog takmičenja. Kada su sudijske odluke u pitanju izdvojio sam dve situacije koje mogu biti interesantne za analizu.
Situacija 1. – Igrač u tamnom dresu ne čini prekršaj nad protivničkim igračem. Kontakt koji postoji je normalnog inteziteta i ne izlazi iz okvira standardnih dozvoljenih kontakata. Sudija je odlično pozicioniran u odnosu na situaciju. Mišljanja sam da je sudija dobro postupio što igru nije prekidao.
Situacija 2. – Kontakt lopte i ruke igrača u tamnom dresu postoji. Ruka igrača je odručena od tela. Međutim, mišljenja sam da u tom kontaktu nema namere tj. kontakt lopte i ruke je proizvod slučajnosti. U prilog ovoj tvrdnji svakako da treba dodati i to da se radi o iznenadnoj lopti, lopta se od noge igrača odbila i pogodila ga u ruku. Sudija je odlično pozicioniran u odnosu na situaciju. Mišljenja sam da je sudija doneo ispravnu odluku što igru nije prekidao. U nastavku situacije nisam zabeležio ništa sporno.

Нема коментара:

Постави коментар