недеља, 10. децембар 2017.

KAZNENI UDARAC U NIŠU JE TREBALO PONOVITI

- Super liga Srbije, 21. kolo -

U Pravilu 14 – Kazneni udarac, u odeljku - Prekršaji i kazne , stav 1. navedeno je sledeće: „ Kada sudija da znak da se kazneni udarac izvede, kazneni udarac mora biti izveden. Ako se, pre nego što lopta bude u igri, dogodi jedna od sledećih prekršaja... (isti odeljak, stav 5.) Ako najmanje po jedan igrač iz svake ekipe učini prekršaj Pravila igre, udarac će se ponoviti osim ako igrač učini veći ozbiljan prekršaj (npr. nedozvoljeno finitiranje); ako i vratar i izvođač udarca učine prekršaju isto vreme.“

U istom pravilu, odeljak – Procedura, stav 5.  navedeno je: „Svi ostali igrači osim izvođeča i vratara koji brani udarac moraju biti:
·         najmanje 9,15 metara od tačke za kazneni udarac;
·         iza tačke za kazneni udarac;
·         unutar terena za igru;
·         izvan kaznenog prostora;“

U stavu 8, istog odeljka stoji: „Lopta je u igri kada bude udarena i jasno pomerena.“
Imajući navedeno u vidu, a polazeći od situacije kod izvođenja kaznenog udarca jasno je da su igrači načini povredu Pravila igre, pre nego što je lopta bila u igri, nisu bili najmanje 9,15 metara od tačke za kazneni udarac (odnosi se na igrača u plavom i belom dresu koji su ušli iz luka kaznenog prostora) i nisu bili izvan kaznenog prostora (bočni igrači oba tima). Na osnovu iznetog mišljenja sam da je kazneni udarac trebalo ponoviti.

1 коментар:

  1. Ma gde da ponovi kad je odredjen za tu utakmicu iz jednog razloga...uz to, podsetite se njegove procedure kod KU na PLS. Sve u svemu, izostanak hrabrosti i nepoznavanje pravila je ovde u pitanju.

    ОдговориИзбриши