уторак, 30. јануар 2018.

NAJBOLJE I NAJPERSPEKTIVNIJE UEFA SUDIJE NA MALTI

- UEFA seminar sudija -

Na Malti se od 29.01. do 31.01.2018. godine održava seminar najboljih evropsih sudija pod okriljem UEFA. Pored sudija iz Elit i Prve grupe seminaru prisustvuju i šestorica sudija iz Druge Grupe. Među tih šest imena je i naš Srđan Jovanović, što svakako predstavlja veliki dokaz da Jovanovića UEFA smatra za perspektivnog sudiju na kojeg ozbiljno računa u narednom periodu. Normalno seminaru prisustvuje i Milorad Mažić, koji spada u red vodećih evropskih sudija. Pored muškaraca na seminaru prisustvuju i najbolje sudiej žene. U toj konkurenciji Srbija nema svog predstavnika.

Ove godine u zgusnutoj satnici pored provera znanja i prakitčnog rada na terenu značajno mesto zauzima i Yo-Yo Test koji će biti obavezan za sve sudije. Ovaj seminar predstavlja pripremu sudija za nastavak takmičenja, koja počinju već 12.02.2018. godine,  a koja se organizuju pod okriljem UEFA.

2 коментара:

 1. Veliko iznenadjenje je izostanak sa seminara Bebeka,Nijhuisa,Stavreva,Vada...

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Pa, nije.
   Pogledajte koliko godina imaju sudije koje ste naveli, koliko dugo imaju FIFA znak, da li im je i koliko puta već pružena šansa. Ne kažem da se radi o nekvalitetnim sudijama, to moram da napomenem.

   Jedna Austrija ima dvojicu, ili čak trojicu sudija u prvoj grupi, a nijedan nije pozvan na seminar. Razlog-kriterijumi koje sam iznad naveo.

   Zaključak može biti da se UEFA fokusirala na "perspektivne" sudije i da polako pravi bazu za evropsko prvenstvo 2020. Pritom mislim na prvu i drugu grupu, pozvati sudije Elit grupe je nešto što se podrazumeva.

   Избриши