уторак, 13. фебруар 2018.

DVA PENALA U TORINU

- Liga Šampiona prvi meč 1/18 finala -

Juventus – Totenhem 2:2 (2:1)

Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

U Torinu smo imali priliku da vidimo jedan prilično uzbudljiv i interesantan meč. Videli smo čak i četiri pogotka, što u savremenom fudbalu nije bez značaja. Nerešenim rezultatom svakako da moraju više da budu zadovoljni domaći igrači jer po prikazanoj igri podela bodova je za njih veliki uspeh. Istini za volju treba reći da su izabranici Masimilijana Alegrija imali i nerealizovan kazneni udarac, ali su i gosti imali nekoliko prilika iz kojih su mogli da dođu do pogotka. Totehnhem se pokazao kao dobra, čvrsta i organizovana ekipa koja zna šta hoće. Kada su u pitanju sudijske odluke sa meča izdvojio sam dve situacije koje mogu biti interesantne za analizu. Obe se tiču procene prekršaja u kaznenom prostoru.
Situacija 1. – Igrač u tamnom dresu čini prekršaj nad protivnikom. U ponašanju igrača u tamnom dresu ima elemenata kažnjive radnje iz Pravila 12 – prekršaj nogom. Imajući u vidu mesto prekršaja kazneni udarac je primerena tehnička kazna. Što se tiče disciplinske mere i ona u ovom slučaju treba da bude izrečena. U pitanju je disciplinska mera - opomena jer je igrač u tamnom dresu prekršajem sprečio protivnika da igra loptom. Takvim prekršajem igrač je pokazao da mu je cilj bio protivnik, a ne lopta.
Situacija 2. – Igrač u tamnom dresu čini prekršaj nad protivnikom. U ponašanju igrača u tamnom dresu ima elemenata kažnjive radnje iz Pravila 12 – prekršaj nogom. Imajući u vidu mesto prekršaja kazneni udarac je primerena tehnička kazna. Što se tiče disciplinske mere mišljenja sam da nema potrebe za izricanjem iste jer je napadač igrao loptom nakon čega je usledio prekršaj. 

2 коментара:

  1. Moje mišljenje da su obje odluke o tehničkim mjerama ispravne i opravdane ali i obje intervencije odbranbenih igrača su bile identične uz pokušaj starta na loptu ali je ista od napadača sklonjena pa je došlo do fizičkog kontakta koji je trebao biti i disciplinski sankcionisan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ste u rukama imali poslednji UEFA RAP (2017) imali ste priliku da vidite da se u analizi situacije uzima u obzir činjenica da li je napadač igrao loptom, ili je prekršpajem bio srečen da igra loptom.

      Избриши