субота, 17. фебруар 2018.

ISPRAVNO DOSUĐEN PENAL ZA CRVENU ZVEZDU

- Super liga Srbije, 23. kolo -

Crvena Zvezda – Javor-Matis 3:0 (2:0)

Sudija: Ilija Brdar (Novi Sad)

Crvena Zvezda je nastavila seriju dobrih rezultata. Ovoga puta izabranici Vladana Milojevića su bili bolji od gostiju iz Ivanjice. Pobeda crveno-belih je apsoultno zaslužena, jer se pobednik u meču nije dovodio u pitanji ni jednog trenutka. Kvalitet je ovoga puta bio presudan. S druge strane gosti su pokušali da pariraju domaćim igračima, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Kada su sudijske odluke u pitanju izdvojio sam jednu situaciju koja može biti interesantna za analizu. Radi se o proceni prekršaja unutar kaznenog prostora.
Igrač u ljubičastom dresu čini prekršaj nad protivničkim igračem. Igrač u ljubičastom dresu čini kažnjivu radnji iz Pravila 12 – prekršaj nogom. Imajući u vidu mesto prekršaja jedina primerena tehnička kazna je kazneni udarac. Što se tiče disciplinske mere situacija je sledeća. Kada pogledamo tok akcije tima u crveno-belim dresovima kao i raspored igrača u ljubičastim dresovima u toj akciji, ali i način kako je prekršaj načinjen stičem utisak da se pre može govoriti o obećavajućem napadu, nego o izglednoj prilici za postizanje pogotka. Imajući u vidu date okolnosti kao i to da  je igrač u ljubičastom dresu načinio prekršaj u pokušaju igranja loptom mišljenja sam da disciplinska mera – opomena nije bila neophodna.
Isto tako želim da istaknem, kao pozitivan primer, da je prilikom realizacije kaznenog udarca ispoštovana procedura predviđena Pravilom 14.

Нема коментара:

Постави коментар