среда, 14. фебруар 2018.

PENAL U MADRIDU

- Liga šampiona prvi meč 1/16 finala -

Real (M) – PSŽ 3:1 (1:1)

Sudija: Đanluka Roki (Italija)

PSŽ kao da nije naučio lekciju od prošle sezone iz Barselone. Ovoga puta izabranici Emeria su dopsutili sebi da meč izgube u deset minuta, na samo kraju meča. Tokom većeg dela igre tim iz Pariza je bio bolji, imao na momente čak i više od igre, ali sve to se sada zaboravlja jer Zinedin Zidan svoje pulene vodi u Pariz sa pristojom prednošću od dva gola. Fudbal je još jednom pokazao koliko može biti surov prema onima koji ne iskoriste svoje prilike. Što se tiče sudijskih odluka sa meča izdvojio sam dve situacije. Obe se tiču procene prekršaja u kaznenom prostoru. Ovom prilikom će biti postavljena samo prva situacija iz prvog dela igre, dok druga iz drugog dela igre iz tehničkih razloga nije obrađena.

Situacija 1. – Igrač u tamnom dresu na neporpisan način koristi ruke u duelu sa protivnikom. Igrač u tamnom dresu pokretom ruke čini kažnjivu radnju iz Pravila 12 – povlačenje protivnika. Imajući u vidu mesto prekršaja primerena je tehnička kazna – kazneni udarac. Što se tiče disciplinske mere ona u ovom slučaju, mišljenja sam nije neophodna. Nije neophodno iz razloga što igrač u belom dresu svojim položajem, uz uvažavanje položaja protivničkih igrača se nije nalazio u obećavajućem napadu što znači da igrač u tamnom dresu prekršajem nije sprečio ili omeo obećavajući napad protivničkog tima.

Situacija 2. – Ova situacija je iz drugog dela igre i nije, kao što je u uvodu rečeno iz tehničkih razloga obrađena. Radi se o proceni namernog igranja lopte rukom od strane igrača u belom dresu u sopstvenom kaznenom prostoru. Na osnovu onoga što sam mogao videti mišljenja sam da nije bilo namere da se lopta igra rukom. Naime, ruka igrača u belom dresu je bila u prirodnom položaju postavljena uz telo. Kontakt lopte i gornjeg dela ruke koji je ostvaren ne može se smatrati namerom.

2 коментара:

  1. Ovo je još jedan dokaz da pare bez pravilnog rada i ulaganja ne vrede ništa.PSZ je još jednom pokazao da je provincijski klub,miljama daleko od evropske elite.

    ОдговориИзбриши
  2. Uz dobro pozicioniranje sudije logična je i dobra i ispravna odluka, što se tiče disciplinske mjere sudija je ispravno postupio jer je kazneni udarac dovoljna kazna.

    ОдговориИзбриши