недеља, 11. фебруар 2018.

PROMENE NA LISTAMA SUDIJA

- Pred nastavak takmičarske 2017/2018 sezone -

Sledećeg vikenda nastavlja se takmičarska 2017/2018 sezona. O tome šta se dešavalo u sudijskim redovima tokom pauze, kada je u pitanju naše elitno fudbalsko takmičenje, nije se moglo ništa čuti, još manje pročitati. Ako se nešto i dešavalo, izgleda da jeste, držano je daleko od očiju javnosti. Još jedan od dokaza koliko je rukovodstvu FSS, od njih sve zavisi, transparentnost u radu strana. Neko će reći, i biti u pravu, ništa novo. Od koga je bolje se nismo ni nadali.

Ono što se ipak moglo čuti je to da je na listu sudija Super lige Srbije došao Miloš Đorđić, do sada je bio u Trećoj grupi sudija. To znači da je ovaj sudija preskočio Drugu grupu, i odmah prekomandovan u Prvu grupu sudija. Za sudije iz Druge grupe nije bilo mesta pa će tako oni morati da „čekaju“ neko drugo vreme. Isto tako na listu mahača Super lige Srbije je došla Svetlana Bilić. Ona je već jednom, i to u mandatu Miroslava Radomana dok je bio predsednik Sudijske komisije FSS, bila na toj listi, ali je kasnije skinuta jer je tokom vremena u FSS preovladalo mišljenje „muške struje“. Što se tiče degradacije sudija i ona je učinjena. U pitanju je Milan Ilić koji je iz Prve grupe, prekomandovan u Drugu grupu što znači da se nalazi na listi sudija za Prvu ligu Srbije. Kada se pogledaju navedene izmene one su sasvim očekivane. Očekivane su zbog toga što je u prvom delu takmičarske 2017/2018 sezone sve ukazivalo da će do ovakvih pomeranja doći.

Što se tiče ostalih sudija oni su ostali tu gde jesu, jedni nezasluženo likuju zbog mesta dok drugi nezasluženo tuguju zbog mesta gde su. Međutim, nikada čovek nije siguran, imajući u vidu kako sve kod nas funkcioniše da neće u skorije vreme biti nekih novih izleta sudija, od kojih su najveći broj do sada bili takvi da se normalnom čoveku dizala kosa na glavi. 

6 коментара:

 1. Zaboravilo ste da navedete jednu jako bitnu stvar, koja me je jako obradovala.
  Igor Stojiljković se vratio i to kao član Elite grupe sudija.
  Želim mu puno zdravlja i sreće, pre svega!

  ОдговориИзбриши
 2. Pardon, Stojilković.
  Autotekst je učinio svoje :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Igor Stojilković je uvek bio tu, samo što je njegov status mirovao zbog povrede. Govorio sam samo o promenama u grupama. Igorov status je, za vreme "bolovanja" često bio na udaru i dobro je što je Igor sve te "nalete" izdržao. Pridružujem se Vašim željama za dobro zdravlje i sreću.

   Избриши
  2. Baš iz tog razloga sam i napisao da se "vratio".

   Избриши
 3. Treba reći kako je Đorđić "došao" na listu, ako već ne znate. A ujedno i pogledati njegove slike na FB u dresu Partizana, vređanju Zvezde i slično. Nema šta, pravi izbor novog poslušnika iz izbora Kokeze, Tončeva i Mrakića.

  ОдговориИзбриши
 4. Niko ne može da te ponizi kao što ti možeš samog sebe!To već duže vreme radi Milan Ilić,pitam se samo gde je granica sopstvenom ponizavanju!?

  ОдговориИзбриши