недеља, 18. март 2018.

CRVENA ZVEZDA OŠTEĆENA U ŠAPCU

- Super liga Srbije, 28. kolo -

Crvena Zvezda je uspela da iz Šapca donese sva tri boda. Izabranici Vladana Milojevića su se na taj način revanširali ekipi Mačve za poraz u ¼ finalu Kupa Srbije. Pobeda crveno-belih je zaslužena jer su tokom većeg toka meča bili tim koji je imao više od igre, koji je napadao, koji je stvarao šanse. Jednom rečju crveno-beli su bili tim koji je više želeo pobedu. Na meču sam, kada su sudijske odluke u pitanju, zabeležio jednu situaciju koja može biti interesantna za analizu. Radi se o proceni prekršaja, namernog igranja lopte rukom od strane defanzivnog igrača u crveno-crnm dresu u sopstveno m kaznenom prostoru. Sudija u datoj situaciji nije reagovao.
Kad  pogledamo snimak sporne situacije evideno je da je kontakt lopte i ruke postojao. Tu nema nikakve dileme. Ostaje da se proceni namera od strane igrača u crveno-crnom dresu. Kao što se može videti, kako na snimku tako i na frejmovanom detalju, ruka igrača u crveno-crnom dresu se nalazila vidno odručena od tela, tj. nalazila se u položaju koji se ne može oceniti kao prirodan. Takvim, neprirodnim položajem ruke igrač u crveno-crenom dresu je telo učinio širim nego što ono jeste. 
Na kraju takvim položajem ruke igrač u crveno-crenom dresu je sprečio protivničkog igrača da igra loptom.  Položaj igrač u crveno-belom dresu se ne može smatrati kao obećavajući napad, kao ni izgledna prilika za postizanje pogotka. Na osnovu izentog mišljenja sam da je bilo elemenata da se kontakt lopte i ruke okarakteriše kao prekršaj tj. da se dosudi kazneni udarac u korist tima u crveno-belim dresovima.

Нема коментара:

Постави коментар