субота, 03. март 2018.

ZVEZDI GOL IZ OFSAJDA

- Super liga Srbije, 25. kolo -

Crvena Zvezda je uspela da preskoči još jednu prepreku. Ovoga puta crveno-beli su bili bolji od ekipe Voždovca. U poslednjim minutama meča izabranici Vladana Milojevića su došli do nova tri boda. Voždovac se znalački branio, ali su i igrači u crveno-belim dresovima bili daleko od igre koja obećava. Na kraju povuci-potegni tri boda su ostala na stadionu Rajko Mitić. Što se tiče sudijskih odluka sa meča zabeležio sam jednu situaciju koja može biti interesantna za analizu. Radi se o pogotku gostujućeg tima i proceni ofsajda.
Kod ove situacije je važno prvo videti da li se igrač u crveno-crnom dresu, koji je kasnije postigao pogodak, nalazio u ofsajd položaju u trenutku kada je njegov saigrač igrao loptom. 
Na osnovu frejmovanog detalja jasno se može videti da se igrač o kojem govorim nalazio uofsajd položaju tj. bio je najbliži prtoviničkim vratima. Kasnija igra loptom od strane tog igrača je aktiviranje u igru, izvlačenje prednosti iz ofsajd položaja, što znači da su postojali elementi da se dosudi ofsajd. Ima još jedan elemenat. Naime, kada se pogleda frejmovan detalj sporne situacije stiče se utisak da je igrač u crveno-crenom dresu već u ofsajd položaju načinio prekršaj tj. da je telom učinio opstrukciju vidnog polja protivničkog vratara što se prema odredbama Pravila 11 smatra kažnjivom radnjom.

2 коментара: