четвртак, 12. април 2018.

AKO GRUJIĆ NIJE IZNENAĐENJE, NIKOLIĆ SVAKAKO JESTE

- U ehu delegiranja sudija za predstojeći “večiti derbi” -

Odluka Sudijske komisije FSS ili već koga drugog ko se bavi delegiranjem sudija, o izboru Danila Grujića za sudiju na predstojećem večitom derbiju nije za iznenađenje. Grujić je već u nekoliko navrata delio pravdu na mečevima večitih rivala i on je taj posao manje-više uspešno obavljao. Bilo je u njegovim odlukama određenih propusta, ali ti propusti po prirodi nisu bili takvi da se može reći da ovaj sudija nije dorastao jednom ovakvom meču. Znači, radi se o sudiji koji može da se nosi sa izazovima jednog ovakvog meča, plus nije mu strana atmosfera u sudaru crveno i creno belih. Usled nedelegiranja Mažića, imenovanje Grujića deluje, u datim okolnostima, kao normalno rešenje.

Što se tiče određenih pomoćnika (Ristić i Đurđević) ni to rešenje nije za iznenađenje, radi se o iskusnim i proverenim mahačima, mada ostaje jedna vrsta zapitanosti da li je bilo prostora nekom od perspektivnijih, mlađih mahača dati šansu. Da ne licitiram imenima, mislim da je bilo. Isto se odnosi i kada su u pitanju Nenad Đokić i Nemanja Petrović. Jednom rečju bilo je prostora da se napravi miks sudijskog tima u kojem bi se spojilo iskustvo i perspektiva.

Ono što stvarno predstavlja za struku iznenađenje je imenovanje Bojana Nikolića za dodatnog pomoćnog sudiju na „večitom derbiju“. To iznenađenje svakako da ima negativan predznak i to ne zbog nekakvog mog animoziteta prema ovom sudiji, već zbog toga što Nikolić tokom ovog prvenstva nije u suđenju pokazao potreban kvalitet koji bi ga svrstao u red odabranih. Jeste da se radi o sudiji sa znakom FIFA, ali imamo mi još sudija sa tim znakom koji se nalaze u višoj grupi kod UEFA nego gde se nalazi Nikolić. Međutim, svi oni koji prate delegiranje sudija mogli su da primete da to delegiranje tokom prevenstva boluje od prilične feleričnosti pa tako i imenovanje Nikolića za dodatnog pomoćnog sudiju na večitom derbiju je samo još jedna potvrda navedene bolesti.

2 коментара:

  1. Molim posetioce bloga da prilikom pisanja komentara vode računa o rečniku. Uvredljivi komentari neće biti publikovani (npr. poistovećivanje sudija sa životinjama). Sa desne strane bloga jasno stoje istaknuta Pravila korišćenja bloga. Molim vas da se pridržavate tih pravila. Blog će uvek biti otvoren za kako za hvale, tako i za kritike. Cenzure na blogu zbog kritike nekog i/ili nečeg nema i neće biti,ali se pristojan rečnik mora negovati. Hvala na razumevanju.

    ОдговориИзбриши
  2. Razumljivo je zbog cega nas najbolji sudija nije delegiran, a zbog cega Grujic + Nikolic jesu. Kokezini poslusnici.

    ОдговориИзбриши