уторак, 10. април 2018.

ISPRAVNO DOSUĐEN KAZNENI UDARAC ZA ROMU

- Liga Šampiona, revanš meč ¼ finala -

Roma – Barselona 3:0 (1:0)

Sudija: Klemon Turpan (Francuska)

Ono što je snašlo PSŽ prošle sezoneu meču sa Barselonom, to je ove sezone snašlio Barselonu u meču sa Romom. Točak sreće se okreće. Po onome što smo imali priliku da vidimo na Olimpijskom stadionu u Rimu pobeda Rome je više nego zaslužena. Igrači domaćeg tima su igrali hrabro, dok su izabranici Vlaverdea igrali kukavički i ziheraški. Za takvu igru toma iz Katalonije poraz je jedino merilo vrednosti. Kada su sudijske odluke u pitanju izdvojio sam situaciji iz drugog dela igre kada je sudija dosudio kazneni udarac u korist tima u crvenim dresovima. Stičem utisak da je ovaj detalj prelomio dalji tok utakmicu.
Analizirajući navedenu situaciju mišljenja sam da je sudija doneo ispravnu odluku kada je dosduio kazneni udarac. U ponašanju igrača u svetlom dresu ima elemenata kažnjive radnje iz Pravila 12 – držanje protivnika rukom. Za takvo ponašanje jedina primerena tehnička mera je dosuđivanje prekršaja. Imajući u vidu da se kažnjiva radnja dogodila unutar kaznenog prostora to je značilo kazneni udarac. Što se tiče disicplinske mere igrač u svetlom dresu je zaslužio disciplinsku meru – opomena jer je u pitanju prekršaj kojim je ometen obećavajući napad protivničkog tima. U prilog izrečenom ide i to da je sudija dosudio kazneni udarac, kao i da prekršaj nije nastao kao posledica pokušaja igranja loptom od strane igrača u svetlom dresu.

Ono što ostaje kao jedna mala upitanost je "oklevanje" sudije prilikom donošenja odluke. Stekao sam utisak kao da je sudija čekao protvrdu od strane AAR1 šta se stvarno desilo.

Нема коментара:

Постави коментар