петак, 13. април 2018.

JEDNA SITUACIJA IZ LISABONA

- Liga Evropa, revanš meč ¼ finala -

Sporting nije uspeo da preskoči Atletiko iz Madrida kako bi došao do polufinala Liga Evropa. Zeleno-beli su jurili zaostatak od dva gola, i došli su do pola puta ali nisu imali dovoljno snage, ali ni sreće da naprave rezultatski preokret. Dva gola iz Madrida su bila za tim iz Lisabona ipak visoka kota. Ovaj meč je bio poveren sudijskom timu iz Srbije na čijem čelu je bio Milorad Mažić. Po onome što se moglo videti sudijski tim je dobro odradio svoj posao. Izdvojio sam jednu situaciju kao interesantnu za analizu. Radi se o proceni ofsajda.

Kao što se može videti situacija nije bila laka za procenu jer se radilo o akciji u smicanju na prostoru gde je skoncentrasan veći broj igrača. Na osnovu frejmovanog detalja stičem utisak da igrač u žutom dresu, u trenutku kada mu je saigrač uputio loptu, nije bio najbliži protivničkim vratima pa samim tim nije bio u ofsajd položaju tj. ofsajdu. Ako je neki deo tela igrača u žutom dresu i bio izvan zamišljene linije bliže protivničkim vratima, onda je to ruka igrača, koja se inače ne uzima u obzir prilikom procene ofsajda. Zbog toga smatram da je AR2 doneo ispravnu odluku kada je pustio da se igra nastavi.

Ovde svakako treba dodati i dobro pozicioniranje pomoćnog sudije što je svakako uticalo na kvalitet donate odluke.

2 коментара:

  1. Djurdjevic je odličan mahac jedan od najboljih na svetu,dok za Ristića tvrdim da je trenutno najbolji na svetu,ne jedan od najboljih već NAJBOLJI!

    ОдговориИзбриши
  2. Pošto pratim ovaj sudijski tim pa tako i ovu izvedbu u Lisabonu,moram samo reći:"bravo majstori",izvedba i ukupan dojam izvanredan uz visokokvalitetno suđenje,bez greške i propusta.

    ОдговориИзбриши