среда, 11. април 2018.

PENA ILI NE?

Kontakt između odbranbenog igrača u žutom dresu i protivničkog napadača postoji. Međutim, da li je postojao i prekršaj nad igračem u belom dresu? Ako je postojao prekršaj da li je bilo osnova za izricanje disciplinske mere igraču koji je načinio prekršaj, ako jeste, onda koje?

6 коментара:

 1. KU i crveni karton za odbrambenog igrača.
  Siguran sam da bi ovo bila odluka i sa VAR sistemom.

  ОдговориИзбриши
 2. Kontakt postoji, ali po mom misljenju nije dovoljan za dosudjivanje kaznenog udarca.

  ОдговориИзбриши
 3. Kontakti u fudbalu su normalni i dozvoljeni,u ovom slučaju sudija je po meni lagan i normalan kontakt okarektarisao kao prekršaj i dosudio prestrogo kazneni udarac.Ovakvih i težih duela je bilo dosta na ovoj utakmici koje sudija nije sankcionisao što govori da nije imao ujednačen kriterijum kod presuđivanja prekršaja uz favorizovanje dijelova terena gdje su se prekršaji događali,namjera ili propust........?

  ОдговориИзбриши
 4. UEFA je delegiranjem neiskusnog sudije na ovako bitan meč ponovila grešku iz prošle sezone kada je na meč PSZ-Barselona delegirala Denisa Ajtekina.Da bi se dosudio penal u 93 minutu koji odlučuje putnika u polufinale potrebno je da prekršaj bude "za zatvor" a na prekrsaj koji je dosudio engleski sudija kao penal u Engleskoj se sudije i ne okreću.Medjutim trenutni problem evropskog suđenja su Pjerluiđi Kolina i Hju Dalas,nekada sjajne sudije danas očajni funkcioneri.Guraju se na silu sudije iz najjačih evropskih liga koje su mlade i još uvek nisu dorasle teškim evropskim mečevima.Penzionisanjem trenutno vodećih evropskih sudija Kujpersa,Briha,Mazica,Cakira,Skomine...mislim da će nastati teški dani za evropske sudije za šta su najodgovorniji Kolina i Dalas.

  ОдговориИзбриши