среда, 18. април 2018.

PENAL U ŠAPCU

- Polufinale Kupa Srbije -

Na meču polufinala Kupa Srbije Mačva – Mladost (L) zabeležio sam jednu situaciju koja može biti interesantna za analizu. Radi se o proceni prekršaja unutar kaznenog prostora. Sudija kontakt defanzivnog igrača u plavom dresu i protivničkog napadača u kaznenom prostoru tima u plavim dresvoima nije sankcionisao kao prekršaj, već je pustio da se igra nastavi.
Analizirajući navedenu situaciju mišljenja sam da je postojala kažnjiva radnja od strane defanzivnog igrača u plavom dresu. Naime, navedeni igrač je na nepropisan način ostvario kontakt sa protivnikom i to tako što je koristio ruke (držanje protivnika). Tim činom igrač u plavom dresu je načinio prekršaj iz Pravila 12 nad protivničkim igračem. Imajuću u vidu mesto gde se prekršaj dogodio primerena je bila tehnička kazna – kazneni udarac. Imajući u vidu porirodu prekršaja, kao i okolnosti pod kojima se prekršaj dogodio nije bilo potrebe za izricanjem disciplinske mere.

2 коментара:

  1. Po onome sto UEFA insistira, a to mozete videti na RAP programu, potreban je zuti karton zbog nepostovanja igre

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jasno je da igrač u plavom dresu nije načinio prekršaj u pokušaju igranja loptom, ali je isto tako jasno da se napadač nije nalazio u obećavajućoj situaciji (napadu). To znači da prekršajem koji nije bio pokušaj igranja loptom nije sprečen ili ometen obećavajući napad tima u crveno-crnim dresovima.

      Избриши