уторак, 22. мај 2018.

ZORAN PETROVIĆ NA ČELU SUDIJSKE KOMISIJE FSS

Zoran Petrović
IO FSS se na današnjoj sednici, između ostalog bavio i pitanjima koja su vezana za sudije i suđenje. Tačnije, IO FSS je razrešio dosadašnje članove Sudijske komisije i imenovao je novog prvog čoveka te komisije. Imenovan je Zoran Petrović iz Beograda. On će u narednom periodu imati obavezu da imenuje saradnike u komisiji, kao i da sačini predlog liste sudija i posmatrača suđenja Super lige Srbije i Prve lige Srbija za narednu takmičarsku sezonu. Biće to po ocenama mnogih veliki i težak posao sa neizvesnim krajem. Isto tako mnogi ističu da će se na osnovu personalnog sastava nove komisije znati u kom pravcu će krenuti njena aktivnost. Da li ćemo imati stvarni pomak napred, ili tapkanje u mestu. 

Svakako da će ključni elemenat za određivanje budućnosti novog prvog čoveka Sudijske komisije FSS biti odnos čelnih ljudi FSS prema onome što nova Sudijska komisija bude ponudila ne samo po pitanju lista, već i po pitanju samog načina funkcionisanja. Koliko god bežali od velikih reči, radikalne promene su nužne. Bez njih, ne samo kada je u pitanju personalni sastav lista, već i kompletnog ambijenta u kojem će komisija raditi, nekog istisnkog boljitka teško da će da bude.

Podsećanja radi Zoran Petrović je, kao kolateralna šteta, smenjen sa mesta člana Sudijske komisije FSS oktobra 2016. godine i pored toga što nije bilo primedbi na njegov rad. Imenovanje čoveka sa bogatim međunarodnim sudijskim iskustvom na mesto prvog čoveka Sudijske komisije FSS predstavlja pokušaj FSS da vrati poverenje fudbalske javnosti u sudijsku organizaciju u Srbiji, koje je u poslednje dve godine vidno urušeno, neki ističu i obesmišljeno. Petrović je 2000. godine na mesto Komesara za suđenje nasledio Dragišu Komadinića i nije nikada obavljao funkciju predsednika Sudijske komisije FSS, već je bio sam njen član sa obavezom delegiranja ili sudija, ili posmtrača suđenja. Petrović se nalazi na listi FIFA/UEFA posmatrača suđenja iz Srbije.

1 коментар:

  1. Zoran Petrović ima idealnu priliku da dovede sudije u red.Covek je završio sudijsku karijeru,pred krajem je posmatračke karijere,njegova deca nisu krenula njegovim stopama,tako da ne mora nikome nikakve ustupke da pravi.Ako može da radi nezavisno i onako kako on smatra da treba,neka se prihvati posla,a ako će njemu razni Mrakici,Kokeze,Terzići....praviti liste i delegirati sudije jednostavno ne treba da se prihvata posla i da se bruka,posle njegove više nego bogate karijere to mu nije potrebno.
    Videćemo već po sastavu komisije i po novim listama sudija kuda sve ovo ide,da li konačno krećemo napred ili ostajemo taoci fudbalskih mesetara i profitera.
    Po mom skromnom mišljenju pored Petrovića u novu komisiju bi trebali da uđu Dejan Delevic,Dragomir Tanović,Boško Jovanetic i Nikola Tomicic.Takodje smatram da zbog svog negativnog delovanja Milan Karadžić i Igor Radojčić ne bi smeli biti čak ni na listi posmatraca.

    ОдговориИзбриши