недеља, 24. јун 2018.

INTERESANTNA SITUACIJA IZ SOČIA

Foto: FIFA
Reprezentacije Nemače i Švedske su odigrali možda najzanimljiviji meč u dosadašnjem toku Svetskog prvenstva. Neizvesnost je lebdela u vazduhu sve do samog kraja meča. Nemci su supeli da lepom pogotkom Tonia Krosa u 90+5 minutu dođu do tri boda i da samim tim ostanu u igri za narednu fazu takmičenja. S druge strane reprezentacija Švedske se nakon vođstva povukla i branila stečenu prednost. Šveđani nisu ni nakon 82. minuta, kada su imali igrača više u polju, krenuli sa agresivnijom igrom već su bili orh+jentisani na odbranu rezultata (u tom trenutkuje bilo 1:1) što im se na kraju obilo o glavu. Reprezentaciju Nemačke ne smete nikada otpisati kako god da stoje stvari na terenu. Kada su sudijske odluke u pitanju izdvojio sam situaciju iz prvog dela igre kada je u kazneom prostoru tima u belim dresovima došlo do kontakta defanzivnog igrača tog tima i protivničkog napadača. Sudija nije reagovao a ostalo je otvoreno pitanje, kazneni udarac ili ne?

Analizirajući situaciju mišljenja sam da je bilo elemenata da sudija kontakt defanzivnog igrača u belom dresu i protivničkog igrača okarakteriše kao prekršaj, odnosno da shodno mestu prekršaja dosudi kazneni udarac u korist tima u plavim dresovima. Imam utisak da u ponašanju igrača u belom dresu postoje elementi kažnjive radnje iz Pravila 12. Isto tako stekao sam utisak da igrač u belom dresu čini prekršaj u pokušaju da igra loptom zbog čega nije bilo potrebe za izricanjem disciplinske mere.

1 коментар:

  1. U potpunosti se slažem. OČIGLEDAN kazneni udarac od strane igrača Boatenga.Igrač ima nameru da dodirne loptu i u tome ne uspeva što se jasno vidi i slažem se da nema potrebe za izricanje disciplinske mere.Ali da li ste obratili pažnju koliko je bilo jasno odgurivanje odbrambenog igrača tj Boatenga.Jsano se vidi desna ruka igrača i odgurivanje napadača koji je u izgledno prilici za postizanje pogotka i smatr da je sudija kardinalno pogrešio i morao je dosaditi kazneni udarac uz dodelu disciplinske mere.Pitanje koje moram postaviti ,a odgovor naravno nikada neću dobiti je da li je VAR room kontaktirala poljskog sudiju da odgleda snimak situacije .Verujem da i njima nije odgovaralo da se dosudi kazneni udarac u korist SWEDSKE. I Očigledno je definitivno da je bilo bolje dodatnih sudija na svakom meču. Jer VAR ne menja odluku.VAR je tehnologija koja omogućava da kada lopta predje poprečnu liniju tj liniju vrata .MOLIM vas postavite klio "DOSUDJENI PENAL "for ENGLAND

    ОдговориИзбриши