субота, 16. јун 2018.

ISPARVNO DOSUĐEN KAZNENI UDARAC U KORIST REPREZENTACIJE AUSTRALIJE

Foto: FIFA
Kada je u pitanju meč Francuska – Australija i sudijske odluke sa tog meča vredno analize je samo situacija iz 60. minuta meča kada je sudija dosudio kazneni udarac u korist reprezentacije Australije zbog igranja lopte rukom u spostvenom kaznenom prostoru od strane defnazivnog igrača reprezentacije Francuske. Sudija je odluku doneo bez pomoću VAR tehnologije i baš zbog toga istu smatram vrednom pažnje.

Odluku sudije smatram ispravnom jer se igranje rukom od strane defanzivnog igrača reprezentacije Fransucke može smatrati kao nemera. Naime, ruka igrača je bila vidno odručena od tela u položaju koji se ne može smatrati prirodnim. Imajući u vidu da je dosuđen kazneni udarac kao i da  takvim igranjem lopte rukom igrač reprezentacije Francuske nije sprečio pogodak kao ni očiglednu priliku za postizanje pogotka odluku sudije da igraču reprezentacije Francuske ne izrekne disciplinsku meru smatram ispravnom.

Što se tiče odluka sudije u vezi dosuđenog kaznenog udarac za reprezentaciju Francuske nakon starta defanzivnog igrača reprezentacije Australije u sopstevnom kaznenom prostoru, kao i priznavanje pogotka reprezentaciji Francuske nakon što se lopta odbila od gornjeg stuba vrata i udarila u nepsorednoj bilizini gol-linije te odluke nisu vredne analize jer su obe donete uz pomoć VAR tehnologije. Znači, sudija je odluke doneo nakon pomoći od strane VAR tima. 

Нема коментара:

Постави коментар