понедељак, 25. јун 2018.

ISPRAVNO ISKLJUČENJE U SAMARI

Foto: FIFA
Urugvaj je ubedljivo pobedio domaćina prvenstva reprezentaciju Rusije rezultatom 3:0. Urugvajci tom pobedom u drugi krug ulaze sa pozicije jedna na tabeli Grupe A. Pobeda Urugvaja je zaslužena jer je od samog početka bilo jasno da izabranici Oskara Tabaresa više žele pobedu od protivnika. Svakako treba reći da je u prilog reprezentaciji Urugvaja išla i situacija iz 36. minuta meča kada je iz igre, zbog dve disciplinske mere – opomena isključen igrač reprezentacije Rusije br. 23. Taj igrač je prvo u 27. minutu zaradio disciplinsku meru – opomena, tako da je druga opomena značila i sključenje iz igre.

Što se tiče druge disciplinske mere, mišljenja sam da je ona ispravno izrečena jer se start igrača u belom dresu može okarakterisati kao bezobziran. Igrač u belom dresu je na bezobziran način napravio prekršaj za direktan slobodan udarac. Igrač u plavom dresu je prvi odigrao loptom nakon čega je usledio start protivničkog igrača. Imajući u vidu date okolnosti za takav pekršaj je primerena disciplinska mera – opomena.

2 коментара:

  1. A sta mislite o dodeli disciplinske mere tj dodela prvog žutog kartona igraču RUSIJE. Razlog?Da li je ispravno dodeljen prvi žuti karton i da li je bilo elemenata?Voleo bih da se više ljudi posvete ovom blogu jer je zaista fantastičan i edukativno karaktera za sve SSO SRBIJE.Pohvale na račun ideologa...blog iste. OCENA 10

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Prvu disciplinsku meru nisam video. Nisam moga da nađem tu situaciju na netu. Voleo bih kada bi video tu situaciju.

      Избриши