понедељак, 18. јун 2018.

ŠTA JE OVDE SPORNO?


6 коментара:

 1. Ovdje je vidljivo da napadač traži i nalazi kontakt sa stajnom nogom fudbalera u svijetlom dresu,koristi to pada a sudija dosuđuje neopravdano tehničku mjeru-kazneni udarac.Po meni u ovoj situaciji nije bilo prekršaja nego prevara igrača u tamnom dresu,sudija je trebao istom izreći disciplinsku mjeru-opomena zbog simuliranja(prevare).

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Molim vas dobro pogledajte položaj oba igrača. Sve možete da kažete, ali da igrač u tamnom dresu traži kontakt to svakako ne možete jer ne odgovara stvarnom stanju. Igrač u tamnom dresu niti gleda ka protivniku, niti mu je cilj protivnički igrač. Jasno je kao dan da se igrač u tamnom dresu kreće ka lopti. Podsećam Vas da je UEFA u dva navrata po prirodi identične situacije analizirali i u oba slučaja je konstatovala da prekršj postoji. Jedna od tih situacija, koju je UEFA analizirala je bila i sa jednog meča SLS. Nemojte molim Vas govoriti o simuliranju.

   Избриши
  2. ja samo komentarišem ono što vidim na snimku pomerajući milimetar po milimetar snimak,pokušajte i Vi na taj način ovo analizirati i uvjerite se u "ispravnost"odluke.

   Избриши
  3. Odluku smatram ispravnom. Baš to pomeranje "milimetar po milimetar" sugeriše da igrač u tamnom dresu nije išao na "simuliranje" prekršaja. Ovde se radi o slučajnom prekršaju. Pošto već dugi niz godina ne važi odredba "namerno" kao osnov za dosuđivanje prekršaja, sudijama je ostalo da procene da li je prekršj postojao, ili ne. U konkretnom slučaju prekršaj postoji pa samim tim i razlog za dosuđivanje tehničke kazne.

   Избриши
 2. Ovo je jedan od onih "glupih" prekrsaja. Igrac nepromisljeno pravi prekrsaj i siguran sam da je ovo KU. Bez uvrede, ali ovo je glupo i komentarisati.

  ОдговориИзбриши
 3. molim da rečima opišete prekršaj,koji dio tijela(noga,ruka ili neznam šta pravi prekršaj od strane igrača u bijelom dresu?

  ОдговориИзбриши