четвртак, 28. јун 2018.

TEŠKA SITUACIJA ZA PROCENU U SAMARI

Foto: FIFA
Senegal nije uspeo da prođe grupnu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu i pored toga što su pred treće kolo imali lepe izglede za to. Eliminaciju im je priredila reprezentacija Kolumbije koja ih je u trećem kolu pobedila i poslala kući. Mnogi su bili ubeđeni da će Senegal proći dalje, neki su čak predviđali da će daleko i dogurati ali se to nije dogodilo. Imao je Senegal svoje šanse na meču ali ih nije iskoristio, dok je s druge strane Kolumbija čekala svoju šansu i dočekala. Kada su sudijske odluke u pitanju izdvojio sam situaciju na prelazu iz 16 u 17 мinut kada je u kaznenom prostoru tima u žutim dresovima došlo do kontakta defanzivnog igrača tog tima i protivničkog napadača. Sudijа je prvo dosudio prekršaj tj. kazneni udarac, da bi nakon pregledavanja snimka odluku promenio.
Bez straha da će mi neko pripisati pristrasnost, s obzirom da se radi o sudiji iz Srbije, mislim da se radi o veoma delikatnoj situaciji. Prvi utisak kaže da je prekršaj postojao i da je prvobitna odluka sudije bila ispravna, ali kada se pogleda snimak sporne situacije utisak o postojanju prekršaja nije više tako jasan, tako izražajan. Naime, kada se pogleda snimak situacije stiče se utisak da je igrač u žutom dresu prvo igrao loptom (peta desne noge), a da je kasnije usledio kontakt sa protivničkim igrače. Zbog toga sam mišljenja da je sudija ipak ispravno postupio što je nakon pregledavanja snimka prvobitnu odluku promenio.
Ako pažljivo pogledamo trenutak kada je došlo do kontakta između dva igrača možemo videti da je sudija bio zaklonjen drugim igrač u žutom dresu (označen plavom sterlicom) što navodi na razmišljanje da sudija nije mogao do kraja da sagleda spornu situaciju. U svakom slučaju imamo jednu veoma komplikovanu situaciju za procenu.

3 коментара:

  1. Moje mišljenje je da je Milorad ispravno postupio ne dosađivati kazneni udarac posle odglednog snimka, jer zaista se vidi kada se zaustavi snimak da igrač Kolumbije dolazi prvo do lopte,a onda i kontakt sa igračem po nozi.Odlična odluka posle pregledanog snimka i zaista za svaku pohvalu VAR sistem.

    ОдговориИзбриши
  2. Delikatna situacija na kraju ispravna odluka

    ОдговориИзбриши
  3. Ovde je definitivno sve uradjeno bas kako treba i ovo su situacije gde je VAR potreban. Dok sam gledao utakmicu i moj prvi utisak je da je bio KU, ali nakon snimka ispravno ponisten. Bravo za Mazica.

    ОдговориИзбриши