недеља, 08. јул 2018.

DELEGIRANJE SUDIJA – DAN DVADESET DRUGI

FIFA je odredila službena lica za prvi polufinalni meč na Svetskom prvenstvu u Rusiji između Francuske i Belgije. Pravdu će deliti Andres Kunja iz Urugvaja. Njemu će pomagati njegovi zemljaci Nikolas Taran i Mauricio Espinosa, dok je za četvrtog sudiju određen Cesar Ramos iz Meksika. Meč je na programu 10. jula i biće odigran u Sankt Peterburgu.

10 коментара:

 1. Vrlo smeo odabir sudije za meč koji slovi kao finale pre finala.

  ОдговориИзбриши
 2. Neverovatno. Citam i ne mogu da verujem svojim očima da je KUNJA glavni arbitar.Očekivao jesam sudiju iz Južne Amerike Potana.Dok u drugom meču CAKIRA.Iskreno iznenadjenje i ne očekujem nista drugo sem mnogo grešaka istog

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Verujem da ste iznenađeni, kao i mnogi ali nemojte praviti projekciju dešavanja. Utakmica će pokazati koliko su ljudi iz FIFA bili u pravu kada su Kunji poverili ovaj meč.

   Избриши
 3. Ovo delegiranje probija granice zdravog razuma. Andres Kunja, kog pamtim po veoma agresivnim nastupima kada su igrači Irana u pitanju, dobio je polufinale SP. Cisto sumnjam da je on među pet najboljih svetskih sudija. Iskreno volio bih Mazica u finalu,a navijam i za Deidua i Pitana.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Nije ovo jedino delegiranje gde je FIFA demonstrirala smeo odabir sudije. Voleo bih i ja da vidim Mažića u finalu bez ikakve sumnje. Mislim da je Milorad demonstrirao, ako ne najkvalitetnije, ono jedno od najkvalitetnijih suđenja. Što se tiče Pitane mišljenja sam da je njegovo suđenje u dobroj meri isforsirano od strane javnosti.

   Избриши
  2. Iskreno, smatram da je najsmeliji potez fife svih vremena onda kada je 1998.godine delegirala Saida Belkolija za finale Sp.

   Избриши
  3. To delegiranje kao i delegiranje Ali Bin Nasera iz Tunisa za meč 1/4 finala između Argentine i Engleske na SP 1986. godine u Meksiku idu ruku pod ruku. Moje mišljenje.

   Избриши
 4. Zbog potrebe da se uspostavi "ravnopravnost" svih saveza odnosno sudija iz svih delova sveta, najbolji ne dobijaju priliku.

  ОдговориИзбриши
 5. Još jednom se potvrdilo da nije uputno unapred zauzimati stav o učinku sudije na nekoj utakmici. Kunja je meč odsudio veoma dobro. Nije imao mnogo posla, ali ono što je imao je uradio kvalitetnu. Tu i tamo koja greška ne umanjuje kompletnu sliku o dobrom učinku.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Veoma dobro odrađen posao,mada i utakmica je bila mirna,bez naboja,bez nekih teških i komplikovanih situacija.

   Избриши