среда, 11. јул 2018.

VAŠA ANALIZA - PREKRŠAJ ILI NE?

Situacija 1. - Da li igrač u belom dresu čini prekršaj nad protivničkim igračem, ili ne?
Situacija 2. - Da li je igrač u tamnom dresu načinio prekršaj nad protivnikom, ili ne?


6 коментара:

 1. Znaci li vecerasnji poraz Engleske da nema finala za Mazica ?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Meni liči na to. Zapravo, siguran sam da prolaz reprezentacije Hrvatske u finale je izbacilo Milorada iz konkurencije za finale.

   Избриши
  2. Pre dve godine na EP Vels danas Engleska,jednostavno u ovom poslu moraš da imaš više srece nego znanja.U svakom slučaju Milorad iza sebe ima više nego uspešno prvenstvo,pokazao je sa svojim timom možda i najkvalitetnije suđenje u Rusiji,treba da bude ponosan na sebe i svoje kolege koliko smo i mi ponosni na njih.

   Избриши
  3. Slažem se sa Vama. Sreća je sastavni deo poziva fudbalskog sudije. što se tiče Miloradovog učinka, mislim da o tome ne treba više trošiti reči. Jednostavno, Milorad je na Svetskom prvenstvu u Rusiji demonstrirao suđenje koje ga je svrstalo u red vodećih svetskih sudija. Nije to bilo lako. Milorad je na Mundijal došao sa hipotekom prošlog SP. Velika je to bila hipoteka koju je naš sudija muški izneo. Bez obzira na dalji ishod delegiranja za mene je Milorad Mažić, kada su sudije u pitanju, pobednik.

   Избриши
 2. Vezano za obe situacije,smatram da kod prve situacije ,a s obzirom da je mnogo igrača u kaznenom prostoru,sudija morao pre izvođenja upozoriti na moguće posledice,po meni nema prekršaja,a u drugoj situaciji sam apsolutno siguran da kakvu god odluku da je doneo ,a doneo je da prizna pogodak je ispravna,mada po položaju tela igrača Engleske i sugerisanju sudiji ostalih igrača Engleske koji su podigli ruke smatrajaću da je prekršaj ,zbog ugrožavanja bezbednosti igRača sudija je i mogao dosuditi prekršaj zbog visoko podignute noge.Dosta teška sitacija za samog sudiju.Isto tako koliko sam ispratio nije bilo sugestije iz sobe Var.
  Što se tiče delegiranja ko će suditi finale koje je na programu u nedelju,lepa izjava eksperta Igora Radojčića je jutros osvanula na portalima sportkih net i fid goglee ,lepo je obrazloženo zašto je teško da Milorad sudi finale i ako je po svim parametrima zaslužio jer zaista analizirajući sve sudije,Milorad je pokazao ubedljivo najviše od svih i sa teretom koji je nosio od prošlog svetskog prvenstva.Francuski list Les fr igo" je naveo da kojim slučajem po propozicijama sudijske komisije FIFA da ukoliko dođe do finala,a u finalu budu evropske ekipe sudija mora doći sa drugog kontinenta,e sada da li je to tačni,ja zaista ne znam i nigde nisam pronašao.evo i dokaza :
  La Fifa déterminera presque certainement les arbitres d'un autre pays pour les finales, sauf du pays européen, car selon les règles de l'organisation, si les finales européennes sont atteintes, les instructeurs et les juges doivent être de l'autre continent.Srdačan pozdrav svima do objave.

  ОдговориИзбриши